19. marraskuuta 2012

Lanskikset



Kun lantusta tehdään ranskanperunan muotoisia viipaleita, saadaan tietysti lanskiksia! Sain vision lanskiksista Herkku & Koukku -blogista, josta nappasin myös seesam-valkosipulidipin ohjeen. Lanskiksissa ei ole oikeastaan muuta vikaa kuin rakenne. Lanskiksista tahtoo tulla vetisiä, paistaapa ne uunissa tai upporasvakeittimessä. Mutta kyllä minä silti näistä pidin - ja ennen kaikkea ovathan nämä kaivattua vaihtelua ainaisille rankiksille.

Ja jotain tästäkin sessiosta oppi: Lanskisreseptejä selatessani luin, että lanttu kannattaa ensin paloitella, sitten vasta kuoria. Hah, olen aina kironnut lantut ja muut jalkapallon kokoiset möhkäleet, kun ei niistä saa otetta. Tämä vinkki (tai pikemmin itsestäänselvyys) auttoi kyllä kummasti.

Lantturanskalaiset
(pellillinen)
1 isohko lanttu
öljyä
ranskanperunamaustetta
mustapippuria

  • Leikkaa kuorittu lanttu ranskalaisten muotoisiksi suikaleiksi. 
  • Asettele tikut leivinpaperin päälle, voitele öljyllä ja mausta. 
  • Paista 225 asteessa noin 20 min.

Seesam-valkosipulidippi

2 pientä valkosipulinkynttä
n. 1 rkl seesaminsiemeniä
2 dl maustamatonta soijajogurttia
suolaa
sokeria
mustapippuria
sitruunamehua

  • Murskaa valkosipulinkynnet ja paahda murska seesaminsiementen kanssa kuivalla pannulla. 
  • Kun ovat saaneet väriä pintaan, sekoita jugurttiin, mausta, sekoita ja tarkista maku. 
  • Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Älyttömän nerokas nimi tällä herkulla! Huumorin kukka on usein se kaunein kukka. ;) Välillä itse pähkäilee juurikin sitä, miten nimittää järkevästi esimerkiksi piparipohjaista luumujuustokakkua glögikiilteellä.

    LANSKIKSET<3

    VastaaPoista