21. lokakuuta 2011

Porkkanakakku



Porkkanakakku omenapäällysteellä sopii taatusti syksyn pimeneviin iltoihin. Resepti on napattu Vegaanin keittokirjasta pienin muutoksin. Reseptissä kehotetaan levittämään taikina pellille, mutta itse suosin kakun tekemistä vuokaan, sillä taikina on aika oikukas levitettävä - se on nähty ja kerta riitti.


Porkkanakakku

2 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 porkkana raastettuna
50 g margariinia (sininen Keiju, laktoositon Sunnuntain leivontamargariini)
1 tl sitruunamehua
(0,5 dl soijamaitoa)

Päälle:
2 omenaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää raastettu porkkana, sulatettu margariini, sitruunamehu ja tarvittaessa soijamaito, jotta saat sekoitettua taikinan tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun vuokaan.
Tee päällys: raasta omenat ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä tasaiseksi taikinan päälle. Paista noin puoli tuntia 200 asteessa uunin keskiosassa.

1 kommentti:

  1. Kiva, simppeli perusohje ja kauniin näköinenkin vielä! (:

    Ohje on myös helposti varioitavissa terveellisemmäksi versioksi: vehnäjauhot --> spelttiä, tattaria tms, fariinisokeri --> palmusokeria, margariini --> kylmäpuristettu kookosöljy.

    Suomalaisia juureksia on kyllä ihana käyttää leivonnaisissa! <3

    Oletko lantusta koittanut leipoa mitään? (: Tässä yksi uusi lantturesepti, joka kyllä inspiroi valtavasti käyttämään tuota makeaa juuresta leivonnassa enemmänkin!

    http://www.evitalehti.fi/blogit/keitti%C3%B6kameleontti/rutabaga-cake

    Mukavaa marraskuuta!

    VastaaPoista