Herkullista! - Animalian juhlaleivoskilpailun parhaat -vihkoseen on koottu toinen toistaan herkullisempia vegaanisia leivonnaisia. Ystävänpäivän kunniaksi leivoin ihastuttavia suklaafondanteja. Rakenne oli kertakaikkisen täydellinen, mutta maku jäi hieman haaleaksi. Ehkäpä taikinaan olisi voinut laittaa enemmän margariinia tai ehkäpä tummempi suklaa (käytin Pandan tummaa suklaata) olisi tuonut kaivattua täyteläisyyttä. Joka tapauksessa, kyllä nämä tällaisenaankin sulattavat sydämet.
Suklaafondant
10-12 kpl
Taikina:
50 g margariinia
100 g tummaa suklaata
2 dl soijamaitoa
2 rkl vahvaa kahvia
1 dl tomusokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Suklaasydän-täyte:
0,5 dl kaurakermaa
75 g tummaa suklaata
Tee ensin täyte: Kuumenna kattilassa kaurakerma. Paloittele suklaa kerman joukkoon, ota kattila pois levyltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä. Täytteen olisi hyvä olla vähän kiinteytynyt leivoksia täytettäessä.
Tee seuraavaksi taikina: Sulata margariini kattilassa. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää maito ja kahvi ja sekoita. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Jos käytät metallista muffinipeltiä, laita koloihin paperivuoat. Nosta taikinaa kuhunkin koloon ensin ruokalusikallisen verran, sitten reilu teelusikallinen täytettä ja jaa sitten loput taikinat täytteen päälle. Paista 200 asteessa vesihauteessa: Laita muffinipelti syvälle uunipellille ja kaada uunipellille vettä. Paista leivoksia noin 20 minuuttia.
Tarjoa leivos lämpimänä suoraan uunista tai lämmitettynä, jolloin leivoksen sisus on sulaa suklaata. Tarjoa lisänä vadelmia ja kaurakermavaahtoa.
Tämäpä sattuma, minunkin tontillani on samaiset fondantit päässeet ystävänpäivän kahvipöytään :)
VastaaPoistaIhailin vesikielellä kummankin fondanteja. Mutta nyt kun mainittiin niin tosiaan näyttääpä siltä, että reseptissä on aika vähän rasvaa. ja kaakaojauhelisä voisi antaa potkua, ehkäpä hieman lisää sokeriakin. No, varmasti maistui näinkin, ei kaiken tarvitse olla kuorrutettu noilla edellisillä...kai ;)
VastaaPoista:D Täytyy ensi kerralla laittaa hieman lisää rasvaa ja sokeria. Ja tuo kaakaojauhe oli myös erinomainen idea!
PoistaTahtoo! :D
VastaaPoista