Olemme jo hyvän tovin saaneet nauttia oman pihamaan antimista: nokkosesta, ruohosipulista ja raparperista. Raparperia kasvaa ihan niin paljon kuin jaksamma syödä, ja niimpä talossamme on syöty lähes joka päivä raparperia eri muodoissa. Tässä vielä uusintapostaus raparperijuomasta:
Raparperijuoma
1,5 l raparperia paloiteltuna
2,4 l vettä
3 dl sokeria
3 limen mehu
- Pese raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Keitä raparperipaloja vedessä noin 15 minuuttia. Jäähdytä juoma haaleaksi.
- Siivilöi seos huolellisesti, lisää sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.
- Purista limeistä menu ja lisää juoman joukkoon.
- Kaada mehu pulloihin ja anna tekeytyä viileässä yön yli ennen tarjoilua. Laimenna tarjolle tuotaessa kivennäisvedellä.
Teuvon Kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
VastaaPoistawww.ttvehkalahti.blogspot.com
Mukava kuulla. Oikein mukavaa alkanutta syksyä :)
PoistaIhanan väristä juomaa :)
VastaaPoistaOn, täydellistä kesäjuomaa niin maultaan kuin väriltäänkin :)
PoistaKuinkahan kauan juoma mahtaa säilyä jääkaapissa? Onko tietoa, säilyykö maku jos sen pakastaa? :)
VastaaPoista