30. heinäkuuta 2010

Lumoavan lohikäärmeen curry



Resepti on Kasvisruokia Aasiasta -kirjasta. On muuten ensimmäinen tofuruoka blogissani. Aika noloa :D Tämä on huippuhyvää! Käytän tässä suolattuja maapähkinöitä, mutta muutkin pähkinät käyvät. Laitan pähkinöitä muutamia kourallisia ruokaan ja pähkinäpussin ruokapöytään - siitä saa sitten jokainen lisäillä pähkinöitä haluamansa määrän.


Lumoavan lohikäärmeen curry

8 keitettyä perunaa
1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
2 rkl öljyä
1 tlk (500 ml) kookosmaitoa
1 dl suolapähkinöitä
4 rkl punaista currytahnaa
1 punainen chili
2 rkl raakaruokosokeria
2 rkl tamarinditahnaa
1 limetin mehu
1 tl suolaa
Kuori ja keitä perunat. Paloittele hieman jäähtyneet perunat suupaloiksi. Voit käyttää myös edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.

Valuta ja kuivaa tofusta enin neste talouspaperilla. Kuutioi. Ruskista tofupalat öljyssä.

Lisää perunapalat tofupalojen joukkoon. Kaada kookosmaitoa vähitellen ja lisää aina tarvittaessa. Lisää myös pähkinät ja currytahna. Anna hautua hetki kannen alla.

Poista chileistä siemenet ja hienonna chilit hienoksi silpuksi. Lisää ruokaan. Lisää myös sokeri ja tamarinditahna. Anna hautua.

Purista limetistä mehu ja lisää yhdessä suolan kanssa loppuvaiheessa. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onko tuo tamarinditahna miten tärkeä ainesosa? En löydä sitä paikkakuntani kaupoista :/

    Kiitokset blogistasi, olen löytänyt täältä paljon houkuttelevia ohjeita. Viimeksi kokeilin kikhernekastikettasi(kikherne oli täysin uusi tuttavuus), oli tosi nam!

    -Sensku

    VastaaPoista
  2. Olen ostanut Spice up! -merkkistä tamarinditahnaa Prismasta. Googlailin hieman ja tuon tuotemerkin sivuilla kerrotaan tamarindin maun olevan hapan, mutta hedelmäinen. Sivuilla myös kerrotaan, että monet tunnetut maustekastikkeet, kuten Worcestershire- ja HP-kastike sisältävät runsaasti tamarindia.

    Tamarindi on siis tuomassa kastikkeeseen makeutta ja happamuutta. Sen voisi korvata vaikkapa jollain valmiilla hapanimeläkastikkeella (esim. Pirkka) tai sitten voisi laittaa hieman enemmän sokeria ja halutessaan sitruunaa/enemmän limen mehua. En tiedä, miten tuo HP-kastike sopisi :D

    Suuret kiitokset kommentistasi. Mikään ei ole parempaa kuin kuulla, että joku on saanut jotain iloa tästä blogista :)

    VastaaPoista