2. helmikuuta 2011

Kaalilaatikko


Sainpahan aikaiseksi kokkailla ensimmäistä kertaa kaalilaatikkoa. Reformin nettisivulla oli oikein mallikelpoinen resepti, jonka toteutin ihmeempiä muuttelematta.  Reseptistä riittää kahdeksaan isoon annokseen. Hyvää, halpaa ja terveellistä!


Kaalilaatikko

2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 sipulia
700 g keräkaalia
2 dl soijarouhetta (+ 1,5 dl vettä turvottamiseen)
2 dl soijakermaa
0,5 dl siirappia
suolaa
meiramia
valkopippuria

Päälle:
margariininokareita

Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 30 min. Silppua sillä aikaa sipulit ja kaali. Lisää kaalisilppu ohrasuurimoiden joukkoon ja kääntele seosta vielä 10 min, niin että kaali hieman pehmenee ja painuu kasaan. Lisää sipulisilppu, vedessä turvotettu soijarouhe, kerma sekä mausteet. Laita seos voideltuun uunivuokaan, vuole päälle muutama margariininokare ja paista 170 asteessa noin 50 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tein tätä itselleni, kun olin toista päivää flunssassa. Halusin päästä helpolla ja saada ruokaa pitkäksi aikaa. Tosi kiva ohje, riitti yksineläjälle melkein viikoksi ja kavereillekin oli mukava tarjota. Tuota ohraa ei ole aiemmin tullut paljon käytettyä, mutta tästä lähin korvaan sillä riisin. Blogiasi on kiva lukea! :)

    -Marikki

    VastaaPoista
  2. Heh, tästä todellakin tulee kunnon satsi :D Minullekin ohra on vielä aika uusi tuttavuus. Olen käyttänyt ohraa lähinnä laatikoissa ja niihinhän se sopii loistavasti.

    Kiitokset kivasta kommentista :)

    VastaaPoista