10. helmikuuta 2011

Piparminttukarkit

Heti alkuun varoitus: nämä karkit ovat todella makeita! Resepti löytyy Puputyttö ja vohvelisankari -kirjasta. Laitan tähän alkuperäisen reseptin, mutta suosittelen tekemään alkuperäisestä ohjeesta neljännesosan. Tein alkuperäisestä ohjeesta puolikkaan ja silti karkkeja tuli paljon - noin 30 kpl. Se on paljon se, kun tuollaista sydäntä ei voi syödä edes kerralla kokonaan...

Piparminttu-suklaakarkit

5,5 dl tomusokeria (+ 1dl jauhottamiseen)
1,5 rkl vaaleaa siirappia
3 rkl vettä
0,5-1 tl piparminttuaromia
ripaus suolaa
3 rkl kookosrasvaa sulatettuna
200 g tummaa suklaata
1 rkl kookosrasvaa

Sekoita huolella tomusokeri, siirappi, vesi, piparminttuaromi, suola ja kookosrasva. "Jauhota" taso desillä tomusokeria ja vaivaa massaa siinä hetki. Laita massa sitten kahden leivinpaperiarkin väliin ja kauli noin 0,5 cm:n paksuksi levyksi. Jäädytä levy pakastimessa (noin 15 min.)
        Ota päällimmäinen arkki pois ja "jauhota" tomusokerilla levyn pinta. Laita arkki takaisin, kiepauta levy ympäri ja tee sama toiselle puolelle. Ota levystä pienellä muotilla sydämiä niin monta kuin saat. Siirrä sydämet leivinpaperilla vuoratun tarjottimen päälle ja siirrä pakastimeen noin 10 minuutiksi.
        Sulata suklaa kookosrasvan kanssa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Jäähdytä hieman ja kaada varovasti sydämien päälle. Jäähdytä sydämet ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Karkit säilyvät jääkaapissa pari viikkoa. Tarjoile ne kuitenkin huoneenlämpöisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti