10. maaliskuuta 2011

Tuoteuutuuksia: Rainbow & Alpro

Olen aiemmin maistellut vain Rainbow´n suklaavanukasta, mutta nyt kun suklaavanukkaiden hinnat ovat pilvissä (n. 2,70 e), valitsin kaupan hyllyltä vaniljavanukkaan (n. 1,80 e). Koostumukseltaan vaniljavanukas on sellaista paksua kuten suklainen versiokin. Tykkäsin paljon ja ostan kyseistä tuotetta varmasti jatkossakin.

Olettehan huomanneet, että Rainbow´lta on tullut myös riisijuomaa? Juomaan ei ole lisätty sokeria, mutta se on luonnostaan hieman makeaa. Eilen tein kyseisestä tuotteesta riisipuuroa, ja olin lopputulokseen tyytyväinen. Tuotteessa ei ole siis mitään valittamisenarvoista.

Tuote, mille en taas lämmennyt, on Alpron margariini. Se maistuu jotenkin tuorejuustomaiselta. Huonoin juttu on se, ettei margariinia voi käyttää ruoanlaittoon tai leivontaan, kuten ei muitakaan 40 % margariineja. Pysyn siis uskollisesti tummansinisen Keijun käyttäjänä.

10 kommenttia:

  1. Heippa!

    Siulla on maailman ihanin ruokablogi, kerrassaan mahtavia reseptejä ja huokuttelevia kuvia, rakastan! <3
    Etenkin pidin kovasti ulkomaanreissuistasi kertovista bloggauksista, sillä olen lähdössä kesäksi Berliiniin ja oli huippua lukea jo etukäteen millainen vegaanitarjonta siellä on, kiitoksia kovasti! (=

    Köyhänä opiskelijana (mutta innokkaana jauhopeukalona/kokkailijana) esittäisin sellaisen kysymyksen, että kuinka paljon keskimäärin sinulla kuluu rahaa kuukaudessa ruokatarpeisiin ja onko jotain säästövinkkejä/ miten saisi hankittua edullisimmin esimerkiksi leivontarpeita? Kiitoksia vastauksesta jo etukäteen! (:

    Keväisin terveisin; Mira

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kommentistasi. Lämmitti mieltä todella paljon :)

    Berliini on kasvissyöjän mekka. Sinne on jokaisen vegaanin päästävä ainakin kerran elämässään :D Ei mistään muualta saa kymmeniä erilaisia vegaanijäätelöitä, ”ankkaa” tai ”lammasta” vegaanisena jne. Huoh, voisin muuttaa Berliiniin vaikka vain ruoan takia.

    Meidän kahden hengen pesueella ruokaan kuluu rahaa suunnilleen 40e/viikko, joka on ihan kohtuullisesti. Päiväruon teen hyvin simppeleistä raaka-aineista: soijarouheesta, soijasuikaleista, makaroneista jne. Perus vegaaniruokaahan saa tehtyä todella edullisesti. Kehtaakohan tätä edes myöntää, mutta hyvin harvoin syön salaattia ruoan kaverina. Rehut ovat kalliita, ja ne tuplaavat helposti päivänruoan hinnan. Jos jotain lisuketta teen ruoan kaveriksi, se on usein jotain porkkanasta tehtyä, esim. siirappiporkkanoita. Halpaa ja hyvää.

    Leivonnassa pätee sama, eli suosin hyvin yksinkertaisia raaka-aineita. Joskus on tietenkin kiva ostaa vaikka kallista soijatuorejuustoa ja leipoa juustokakku. Suosin opiskelijana halpismerkkien leivontatuotteita, ja ne toimivat mielestäni ihan hyvin. Onneksi vaihtoehtoja tulee koko ajan lisää, ja esim. soija-/kauramaito onkin vaihtunut Alprosta halvempaan Rainbow´n maitoon. Tosin sen olen monta kertaa huomannut, että vehnäjauhoissa ei kannata pihtailla. Valitettavasti X-tran yms. vehnäjauhoista ei synny kelvollisia pullia tai sämpylöitä. Ja vielä pienenä vinkkinä: rypsiöljy käy moniin leivonnaisiin, kuten pulliin ja muffineihin. Aina ei tarvita siis kalliimpaa sinistä Keijua.

    VastaaPoista
  3. Kiitoksi vastauksesta! (:

    Ihana kuulla, että Berliini on noin mahtava paikka! Rupeaa jo ihan matkakuume nousemaan (:

    Hassua, jotenkin sitä ei tule koskaan ajatelleeksi, että huiput ruokabloggajat söisivät perus helppoa ruokaa arkena. Jotenkin sitä olettaa, että kun blogi vilisee kaikkea ihanaa, on joka päivä pöydässäkin jos jonkinmoisia luomuksia! :D
    "Kiva" kuitenkin kuulla, että muutkin elävät arkensa makaroonin voimalla. (:

    Halpamerkeillä kyllä saa säästettyä mukavasti, sen olen itsekkin huomannut. Hieman harmittaa, että Lidl ei ole Suomessa vielä laajentanut valikoimaansa vegaanituotteisiin (ainakaan tietääkseni) vaikka ulkomailla onkin jo edullista tarjontaa.

    Pieni vinkki noihin vihreisiin liittyen!
    Itse olen ratkaissut salaattiaineiksien kalliin hinnan aiheuttamaa ongelmaa osittain sillä, että olen alkanut kasvattamaan versoja ja ituja itse (herne esim. huippu halpaa ja hyvää). Selviää edullisemmin ja vihreät tuovat keittiöön muutenkin mukavaa tunnelmaa (:

    Terv. Mira

    VastaaPoista
  4. Moi!!

    Pystytkö laittamaan Facebookiin tuon blogin jotenkin. Sais näkyvyyttä ja pystyis kavereille jakamaan helposti.

    Kaikkea parasta Sinulle!

    VastaaPoista
  5. Mira, olen odottanut siitä päivästä lähtien pääseväni takaisin Berliiniin, kun sieltä lähdin :) Muuten meillä syötäisiin varmaan vain makaronilaatikkoa, jos ei olisi ruokablogia, johon "joutuu" välillä keksimään jotain uutta :D Ja kiitos vinkistä. Todella hyvä idea!

    Täytyy miettiä tuota Facebook-juttua. Kai sellaisen sivuston voisi perustaa, jos sillä olisi yksikin tykkääjä :)

    VastaaPoista
  6. Ainakin kaikki elämet tykkäis ja kovasti :)

    VastaaPoista
  7. Juu kyllä täälläkin tykättäis Facebookissa, vaikka selailenkin tätä blogia ihan täällä blogissa :D

    Mulla ois kysymys noista uusista vanukkaista / jogurteista, onkohan niissä glukoosi -fruktoosi siirappia? Nyt en kyllä tiiä meniköhän suomennos oikein, englanniksi siis clucose-fructose syrup. Ite pyrin välttämään ko makeuttajaa, sekun ei ole oikein hyvää kropalle. Ihmetyksekseni huomasin että Alpron minijogurteissa tuota mönjää on, kun taas Alpron isommissa purkeissa ei. En tiedä saako suomesta edes noita Alpron maustettuja jogurtteja (?), mutta itsellä niitä menee täällä Briteissä ihan litrakaupalla :P

    VastaaPoista
  8. :)

    Rainbow Soija & Persikka ei sisällä glukoosi-fruktoosisiirappia, kun taas Soija & Puutarha sisältää. Mielenkiintoista.

    Rainbow´n vanukkaat eivät sisällä glukoosi-fruktoosisiirappia, mutta vaniljanmakuinen sisältää glukoosisiirappia (onkohan yhtä paha?).

    Suomesta saa Alpron maustettuja jogurtteja. Niitä pieniä purkkeja löytyy vaikka mitä makuja, mutta isommissa purkeissa myydään vaniljaa ja mansikkaa. Molemmat maut sisältävät glukoosi-fruktoosisiirappia.

    VastaaPoista
  9. Oi kiitos vastauksesta :) Oon piakkoin tulossa Suomeen ja äiti kohta kyselee kuitenkin, että mitäs ostetaan jääkaappiin :D

    Onpas erikoista, että noi Alpron isotkin jogurtit sisältää glukoosi-fruktoosisiirappia! Täällä tosin ei ole edes mansikkamakua, vaan mustikkaa, metsämarjaa ja tuota vaniljaa. Pitääpä kurkata onko täälläkin tossa vaniljassa glukoosi-fruktoosisiirappia.Tutkimattomat ovat Alpron tiet :D

    VastaaPoista
  10. Oi, mustikkajogurtti on parasta. Saisipa sitä Suomestakin isoissa purkeissa.

    Aika mielenkiintoiseksi menee. Jossain vaan on sitä ja jossain ei. Ota tästäkin selvää :D

    VastaaPoista