14. maaliskuuta 2011

Jogurttitäytteiset pullat


Maustamattomasta kaura- ja soijajogurtista saa raikkaan rahkamaisen täytteen pulliin ja piirakoihin. Täyte hyytyy uunista ottamisen jälkeen, joten anna pullien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Voit hyvin valmistaa pullat tarjoilua edeltävänä päivänä ja laittaa yöksi jääkaappiin. Maku vain paranee! Ps. Osallistun tällä ja seuraavalla reseptillä Yosan reseptikilpailuun.


Jogurttitäytteiset pullat

Pullataikina:
4 dl soija-/ kauramaitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
10-12 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Täyte:
250 g maustamatonta Yosaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 rkl perunajauhoja
125 g mustikoita

Valmista ensin pullataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet ja osa jauhoista. Lisää öljy. Lisää loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
         Valmista taikinan kohotessa täyte sekoittamalla kulhossa kaikki täytteen ainekset. Mustikat saavat olla hieman jäisiä.
         Leivo kohonneesta taikinasta 18 pullaa. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja paina juomalasilla pulliin syvennys. Täytä syvennykset jogurttitäytteellä. Paista pullia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana resepti! Olenkin miettinyt, mihin maustamatonta soijajogurttia voi käyttää. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Onnea kilpailuun! Kiva kuulla, että kaurajogurtti hyytyy myös uunissa. Itsekin aion osallistua Yosa-kisaan, mutta en ole vielä saanut inspiraatiota tai ideaa omasta kilpailureseptistäni, joten hiukan tiukille menee ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :)

    Kiva, jos saadaan kilpailuun lisää vegaanisia reseptejä - ja mahdollisesti myös siihen Yosan kirjaan :)

    VastaaPoista