Maistatuksissa tarjoillun hummuksen resepti onYrttipurkki maustehyllyssä -blogin kirjoittajan, Annikan käsialaa.
Hummus
1,5 rkl jauhettua korianteria
3 rkl kuivattua persiljaa
2 tl suolaa
1,5 rkl valkosipulijauhetta tai 3 valkosipulinkynttä
1,5 dl öljyä
0,5 dl sitruunanmehua
Liota kikherneitä runsaassa kylmässä vedessä noin 8 tuntia. Kaada sitten liotusvesi pois ja huuhtele kikherneet juoksevan veden alla. Keitä kikherneet runsaassa vedessä isohkossa kattilassa kypsiksi (noin tunnin verran). Kaada sitten vesi pois ja huuhtele kypsät herneet kylmällä vedellä. Jauha kikherneet tehosekoittimella ja sekoita muiden aineiden kanssa tasaiseksi tahnaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti