26. huhtikuuta 2011

Dinan Maailma 2v!


Dinan Maailma täytti torstaina 14.4.2011 kaksi vuotta. Toisin kuin viime vuonna, tänä vuonna en järjestänyt sen suuremmin kahvituksia tai tehnyt blogiini suuria muutoksia synttäreiden kunniaksi; tasan vuosi sittenhän blogini sai uuden synkemmän ilmeen ja uuden bannerin. Sen pitemmittä puheitta, suuret kiitokset lukijoilleni ja erityisesti kiitos ihanista kommenteistanne! Toivokaamme Dinan Maailmalle menestystä ja pitkää ikää :)


Sitruunatäytekakku

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 banaani
0,5 dl öljyä
2,5 dl soijamaitoa

Kostutus:
0,5 dl vettä
puolikkaan sitruunan mehu

Täyte, persikkasose:
410/240 g säilykepersikoita
n. 0,5-0,7 dl hillosokeria
1 rkl vettä

Täyte:
1 prk vispiä (GoGreen)
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
sitruunanmehua maun mukaan

Päälle:
1 prk vispiä (GoGreen)
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sitruunanmehua maun mukaan

Pohja: Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muussattu banaani, öljy ja soijamaito varovasti sekoittaen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.  
Täyte: Kakkupohjan jäähtyessä voit tehdä persikkasoseen. Valuta säilypersikat ja soseuta sauvasekoittimella. Laita sose, sokeri ja vesi  kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Kostuta kakkupohjan kaikki kolme osaa vesi-sitruunanmehu -seoksella.
Vatkaa purkki vispikermaa. Sekoita siihen sokerit ja sitruunanmehua maun mukaan. Täytä kolmikerroksinen kakku persikkasoseella ja kermalla.
Päälle: Vatkaa toinen purkki vispikermaa päällystä varten. Lisää sokerit ja sitruunanmehu ja päällystä kakku. Viimeistele kakku mantelilastuilla.
 Ps. Pursotus ei aivan onnistunut, koska tomusokeria tuli vahingossa aivan liikaa. Mittasuhteita en osaa varmaksi sanoa, mutta kreemi syntyy margariinista, kookosrasvasta, tomusokerista ja sitruunan raastetusta kuoresta. Kokeile esim. tätä sitruunakreemiä.




10 kommenttia:

  1. Onnea! :) Pakko kysyä, että mistä olet tuon mustan pääkallon tehnyt? Olen tässä jo pitkään etsiskellyt mustaa elintarvikeväriä kaupoista, mutta eipä ole vielä löytynyt. Ehkä halloweenin aikaan sitten..

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Musta pääkallo on tehty mustasta sokerimassasta. Ostin sitä Tiimarista, mutta Tiimari taitaa olla lopettamassa leivontatuotteiden myynnin ja on tuurista kiinni, mitä tuotteita on enää jäljellä. Nettikaupoista saa kuitenkin tilattua mustaa sokerimassaa. Mustalla elintarvikevärillä on vaikea saada pikimustaa, joten siinä mielessä sokerimassa on varmempi vaihtoehto.

    VastaaPoista
  3. Onnea kaksivuotiaalle!! Kakku näyttää ihanalta, NAM! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä. Enpä ole aiemmin tiennyt, että Tiimarissakin on myyty leivontatarvikkeita. Pitääkin heti piakoin lähteä tarkastamaan läheiset Tiimarit, että mitäs sieltä vielä löytyy. :)

    VastaaPoista
  5. Tosi paljon onnea! Ihan supersiisti kakku :)

    VastaaPoista
  6. Onnea onnea! :) Kakku näyttää herkulliselta, tätä on pakko kokeilla. :)

    VastaaPoista
  7. Hih, onnea! Yrttipurkissakin olisi ollut kolmivuotisjuhlat maaliskuussa, mutta se päivä meni arjessa ohitse. :)

    VastaaPoista
  8. Onnea 2-vuotialle blogille!

    Iloisesta Keittiöstäkin (Joensuu) löytyy sokerimassaa, tomuvärejä, pastavärejä, värisokeria ja jatkossa lisääkin kakunkoristeluelintarvikkeita!

    Sonja

    VastaaPoista