Suklaapikkukakkuset
vaniljasydämellä
(n. 32 minimuffinia tai 14 isompaa)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl Dumle-kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,25 tl suolaa
2,5 dl soijamaitoa
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl sokeria
1 tl omenaviinietikkaa
Täyte:
2 purkkia soija-vaniljavanukasta (Rainbow/Alpro)
Kuorrute:
n. 40 g margariinian. 1,5 dl tomusokeria
n. 1 tl sitruunanmehua
Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe, sooda ja suola.Vatkaa toisessa kulhossa maito, öljy, siirappi, sokeri ja etikka vaahtoavaksi seokseksi (noin 2 minuuttia). Lisää joukkoon kuivat ainekset samalla varovasti sekoittaen.
Vuoraa muffinipellin kolot paperivuoilla ja jaa taikina vuokiin. Paista minimuffineita uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Kun muffinit ovat jäähtyneet, lusikoi vanukas pursotinpussiin. Upota täytetyllan terä muffiniin niin, että se on suunnilleen muffinin keskellä. Pursota vanukas täytteeksi.
Aloita kuorrutteen valmistaminen vatkaamalla margariini notkeaksi. Vatkaa sekaan tomusokeri. Lisää pieni tilkka sitruunanmehua. Kuorruta jäähtyneet muffinit ja laita mielellään yöksi jääkaappiin, jotta muffinit irtoavat paremmin paperivuoista. Ruohopursotuksen saat käyttämällä spaghettiterää.
Näyttääpä ihanan meheviltä! Hyvää pääsiäistä myös sinne :)
VastaaPoistavois kopasta ja tehä noita. Kaffen kanssa kun ottaa niin se on siinä. Hyvää Pääsiäistä!
VastaaPoistaOi, onpa herkullisen näköisiä! Tekisi mieli itsekin heti kokeilla.
VastaaPoistaHyvää pääsiäistä sinnekin! :)