Tämä laiskimus ei jaksanut tehdä viineritaikinaa, vaan päätyi kippaamaan täytteet lehtitaikinalevyn päälle. Jos viineritaikinan teko kiinnostaa, kurkkaa ohje täältä.
Vanilja-omenapitko
n. 200 g omena-kanelimarmeladia
Vaniljakiisseli:
2 rkl maissitärkkelystä
n. 0,75 dl vettä
2 dl kaurakermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
tomusokerista ja vedestä tehty kuorrute
Kauli sulanut taikinalevy noin 25 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Jaa levy kolmeen osaan ja nosta pellille.
Valmista vaniljakiisseli. Sekoita maissitärkkelys veteen. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää veteen sekoitettu maissitärkkelys kerman joukkoon. Kuumenna vielä, jos kiisseli ei saostunut. Nosta kattila pois hellalta välittömästi saostumisen jälkeen ja mausta kiisseli vaniljasokerilla. Anna hieman jäähtyä.
Levitä kiisseli ja marmeladi taikinalevyjen keskelle kahdeksi pitkäksi raidaksi. Taivuta reunat kaksin kerroin ja painele. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sekoita kuorrute vesitilkasta ja tomusokerista ja koristele jäähtyneet viineripitkot.
Tuleeko tosta sellanen vaniljatäyte kun kaupan viinereissä?
VastaaPoistaNäyttää kyllä hyvältä. :)
Tulee, tai siis mun mielestä maku ja koostumus on hyvin lähellä kaupan viinerien vaniljatäytettä :)
VastaaPoistaOi kun näyttää hyvältä! Osaisipa sitä itsekin tehdä, musta tuntuu että kurautan aina kaiken :D
VastaaPoistaLolaaaas.blogspot.com