1. syyskuuta 2011

Vanilja-omenapitko




Tämä laiskimus ei jaksanut tehdä viineritaikinaa, vaan päätyi kippaamaan täytteet lehtitaikinalevyn päälle. Jos viineritaikinan teko kiinnostaa, kurkkaa ohje täältä.


Vanilja-omenapitko

1 iso esikaulittu takinalevy (600 g)
n. 200 g omena-kanelimarmeladia

Vaniljakiisseli:
2 rkl maissitärkkelystä
n. 0,75 dl vettä
2 dl kaurakermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:
tomusokerista ja vedestä tehty kuorrute

Kauli sulanut taikinalevy noin 25 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Jaa levy kolmeen osaan ja nosta pellille.

Valmista vaniljakiisseli. Sekoita maissitärkkelys veteen. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää veteen sekoitettu maissitärkkelys kerman joukkoon. Kuumenna vielä, jos kiisseli ei saostunut. Nosta kattila pois hellalta välittömästi saostumisen jälkeen ja mausta kiisseli vaniljasokerilla. Anna hieman jäähtyä.

Levitä kiisseli ja marmeladi taikinalevyjen keskelle kahdeksi pitkäksi raidaksi. Taivuta reunat kaksin kerroin ja painele. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sekoita kuorrute vesitilkasta ja tomusokerista ja koristele jäähtyneet viineripitkot.

3 kommenttia:

  1. Tuleeko tosta sellanen vaniljatäyte kun kaupan viinereissä?
    Näyttää kyllä hyvältä. :)

    VastaaPoista
  2. Tulee, tai siis mun mielestä maku ja koostumus on hyvin lähellä kaupan viinerien vaniljatäytettä :)

    VastaaPoista
  3. Oi kun näyttää hyvältä! Osaisipa sitä itsekin tehdä, musta tuntuu että kurautan aina kaiken :D

    Lolaaaas.blogspot.com

    VastaaPoista