15. elokuuta 2011

Jogurtti-raparperipiirakka




Jogurtti-raparperipiirakka

Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
(1 tl kardemummaa)
1 dl soija-/kauramaitoa

Täyte:
n. 0.70 l raparperin paloja
1 rkl sokeria raparperin palojen päälle 
3 dl soijajogurttia
3 rkl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Painele taikina voideltuun vuokaan. 
Asettele paloitellut raparperit taikinapohjan päälle ja ripottele vielä hieman sokeria palojen päälle (n. 1 rkl). Sekoita sokerit jogurtin joukkoon ja valuta jogurttiseos raparperien päälle.
Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Säilytä piirakka jääkaapissa.

1 kommentti: