24. huhtikuuta 2014

Näkkäri



Itsetehty siemennäkkäri = Superherkku, jossa ei ole vehnäjauhoja, hiivaa, hiilareita, mutta makua löytyy senkin edestä. Itsetehty näkkäri päihittää mennen tullen kaupan näkkärin niin maultaan kuin ravintoarvoiltaan. Suosittelen testaamaan! Reseptin löysin Hiidenuhman keittiössä -blogista. Kerrottakoon vielä, että pala näkkäriä sisältää alle gramman hiilareita (versus kaupan näkkäri, joka sisältää yleensä 7-10 g/pala).

Siemennäkkäri
2 pellillistä, 32 palaa

2 dl mantelijauhetta
1,5 dl auringonkukansiemeniä
0,75 dl kurpitsansiemeniä
0,75 dl pellavansiemeniä
0,75 dl seesaminsiemeniä
1,25 dl vehnäleseitä
2 rkl psylliumia
0,5-1 tl suolaa
6 dl vettä


  • Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi ja anna turvota 10 minuuttia.
  • Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä pelleille ohuiksi levyiksi. Voit käyttää levittämisessä apuna vaikkapa kertakäyttöhanskoja tai pakastepussia.
  • Paista pellilliset samanaikaisesti kiertoilmauunissa 160 asteessa ensin 10 minuuttia. Ota pellit uunista ja jaa pizza- tai taikinapyörällä kumpikin levy 16 osaan. Laita pellit takaisin uuniin 50-60 minuutiksi. Vaihda paistamisen puolessa välissä peltien paikkoja. Paistamisen jälkeen leikkaa vielä palaset irti toisistaan.


Yksi pala sisältää:
Energiaa: 240 kJ
Hiilihydraatteja: 0,6 g
Proteiinia: 2,8 g
Rasvaa: 4,8 g
Kuitua: 2 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti