5. lokakuuta 2010

Berliini, osa 2. Vegaanin paratiisi! Älä missaa etenkään Friedrichshainia!

Ensimmäisenä päivänä söimme erinomaista crisp-tofua

Kävimme myös KaDeWessa. Herkkuosasto oli huikea.

Toisena päivänä pojat söivät lounaaksi nuudeliannokset. Hinta noin 2 euroa

Luomupuoti

Menimme Friedrichshainiin, jossa PITI olla "Naturkost" niminen luomusupermarket. Supermarketia annetussa osoitteessa ei ollut, vaan joku pieni tavallinen market. Sieltä bongasin Alpron soijavanukkaan ja -maidon. Vanukas 1,99 euroa, maito 1,49 euroa.


Hyvä vegaani, ET SAA MISSATA FRIEDRICHSHAINIA. Friedrichshain on vegaanin paratiisi! Kaikki seuraavat kuvat ovat tuosta maanpäällisestä paratiisista. Kävimme syömässä Vegetarisch - Vegan nimisessä kasvisruokaravintolassa. Paikan omistaja (todella mukava naishenkilö) tekee itse kaikki ruoat.
Vegetarisch - Vegan ravintolan ruokalista. Vegaaniset annokset merkitty erikseen

Vegeschnitzel kuskusilla

Vegeschnitzel ranskiksilla

Minun falafel - kuskus annokseni. Myös annoksen kaikki kuusi kastiketta olivat paikan omistajan itse tekemiä. Mahtavaa!

Myös leipä oli paikanpäällä leivottua

Vatsat täysinä lähdimme tutkimaan muita Friedrichshainin vegepaikkoja. Nämä kaikki paikat olivat aivan lähellä toisiaan. Yoyo Foodworld on 100 % vegaanipaikka

Yoyo Foodworld, ruokalista. Listalla oli muun muassa 30 vegaanihampurilaista! Aika huikeeta! Lisäksi kebabia, pizzaa jne.

Kuumia juomia (1,80-2,40 e), smoothieita (n. 2,50 e) ja oluita (2-2,40 e). Luonnollisesta kaikki vegaanisia. Mä haluun takas Berliiniin!
 
Myös Cupcake sijaitsee lähellä muita vegepaikkoja. Paikasta saa vegaanikuppikakkuja

Kävimme olusella ja lueskelin siinä samalla ruokalistaa. Ei ole totta - siis perusbaaristakin saa jotain soijajuttuja (soijapala-currya). Ei vaan Suomessa. Viimestään tässä vaiheessa tajusin, että Berliini on oikeasti vegaanin paratiisi. Berliinistä saa mitä vaan vegejuttuja ja ihan mistä vaan. Ja joillekin tämä kaikki on arkipäivää. Olen niin kade!

Saisiko olla ankkaa tai lammasta vegaanisena?

Baari mainosti vegaanipizzaa. Hinta 4 euroa

No tämäkin vielä. Vegaanijäätelövalikoima... Huh huh. Löytyi vaikka mitä makuja ja hinta 1 euro. Joudun muuttamaan Berliiniin.

Dinan Maailma lämpimästi suosittelee:
Vegetarisch - Vegan. Boxhagener Strasse 27, Friedrichshain
Yoyo Foodworld. Gärtnerstrasse 27, Friedrichshain
Der Eisberliner. Gärtnerstrasse 11, Friedrichshain
Eisdiele Caramello. Wühlischstraße 31, Friedrichshain
Cupcake. Krossener Straße 12, Friedrichshain

Loppufiilikset: Saksaa voittanutta ei vain ole. Saksassa kaikki on halpaa, Saksasta saa parasta vegaaniruokaa, Saksassa on mielettömästi upeita kaupunkeja, Saksassa on kaunista luontoa.

Ja Saksassa on mielettömän kohteliaita ihmisia! Olimme Koblenzissa parkkeeraamassa autoa, kun eräs henkilö tuli tarjoamaan meille kuittia maksetusta parkkimaksusta. Henkilö oli maksanut tunnin pysäköinnistä ja käyttänyt ajasta vain vähän. Saimme siis melkein tunnin ilmaista parkkiaikaa. Ei voinut muuta kuin kiittää kaikilla saksankielisillä kiitos-ilmaisuilla. Vielen Dank! Tällaista kohteliaisuutta on turha Suomesta etsiä.

Dinan Maailma kiittää ja kuittaa. Tässä oli matkakertomus. Voitte arvata, missä vietän ensi kesän: Saksassapa kyvinkin :)

Ps. Katsokaa ihmeessä Kemikaalicocktailin inspiroivat Berliini-postaukset.


10 kommenttia:

  1. Aika yllättävää, mä oon luullu ettei missään Itämeren ja Alppien välissä tunneta sanaa kasvisruoka. o_O
    Kerran isä oli ollut muistaakseni Munchenissa jossain ravintolassa, ja pyytänyt annoksen lisukkeeksi salaatin: tarjoilija toi viisi salaatinlehteä lautaselle aseteltuna.

    Tuli muuten nälkä noista kuvista.

    VastaaPoista
  2. Hah, aika paha :D

    Saksassa on paljon kasvissyöjiä ja homma lähtenyt hyvin käyntiin. Luomukojuja ja kasvisravintoloita on paljon. Mut sit noi muut maat... Ranskassa jotku tarjoilijat eivät olleet kuulleetkaan sellaisesta kuin kasvisruoka :D Jos Berliini on vegaanin paratiisi niin Pariisi on aika lähellä helvettiä :D

    Tosta Berliinistä vielä sen verran, että se kyllä näkyy, että saksalaiset tykkäävät lihasta ja rasvaisesta ruoasta. Tosi monet kasvisruoat oli just lihankorvikeruokia, kuten "kebab", "lammas", "leikkeet", "makkara". Voin hyvin kuvitella, että se salaatti on just toi viisi salaatinlehteä. Se kasvisruoka on sitä lihankorvikeruokaa, missä ei ole liikaa vihreää :D

    VastaaPoista
  3. Ui tuo vegeschnitzel näyttää niiiin hyvältä! :p~

    KaDeWe on aika mieletön paikka, meni monta tuntia ihan vaan katsellessa :D

    Ihanaa että löytyi toinenkin Saksa-fanittaja, miun kaverit on varmaan kurkkua myöten täynnä miun intoilua :D Saksassa vaan on niin kaunista, kaupungit on kiehtovia ja se kulttuuri on ihan erilainen kuin Suomessa, kaikki on tosiaan kohteliaita ja ystävällisiä. Ja lisäksi saksan kielikin on niin kaunista <3

    VastaaPoista
  4. On, todellakin! Ihan hirvee ikävä kaikkia vegeherkkuja.

    VastaaPoista
  5. Joo, tonne pitää päästä!! Ympäri eurooppaa olen kiertäny mutta berliini on jääny näkemättä. Berliiniä on monet kaverit kehunu.

    VastaaPoista
  6. Ooh, ihana paikka <3 Vegetarisch - Vegan paikka on mietinnän alla nyt, kun olemme menossa elokuussa sinne. Puolisoani himottaa vegaaniset schnitzelit. Onkohan paikka vielä pystyssä, kun googlella tai Happy Cow:ssa ei ollut sellaista? Osaisitko neuvoa yhteystietoja (osoitetta, nettisivuja)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieläkin muistelen kaiholla tuota paikkaa.

      Linkki nettisivuille ei toiminut ja HappyCow:sta sain vielä vahvistuksen, että ikävä kyllä paikka on suljettu. Voi harmi! Toki Berliinistä on helppo löytää kasvisruokaa - monet perusbaaritkin myyvät vegaanipizzaa ja soijasta tehtyjä lihankorvikkeita - mutta tämä paikka oli aivan helmi, sillä omistaja teki itse kaikki levitteistä alkaen.

      Yellow Sunshine nimistä paikkaa on muistaakseni kehuttu. Ruokalistalta löytyy esim. Schnitzeleitä ja useita burgereita noin neljän euron hintaan. (Ruokalista englanniksi: http://www.yellow-sunshine.com/speisekarte_A3_eng.pdf)

      Poista
    2. Voi harmi! Mutta kovasti kiitos Yellow Sunshine -vinkistä.

      Poista
  7. Tuo Yoyo on kesällä 2013 ilmeisesti parhaat päivänsä nähnyt. Palvelu oli törkeän huonoa, lista supistunut ja koostui lähinnä teollisista tuotteista. Likaa oli joka paikassa ja tunnin tuonne käveltyäni olin tosi pettynyt. No, ruoka oli halpaa ja nälkä kyllä siirtyi, mutta en välttämättä suosittelisi, jos haluaa jotain todella hyvää...

    VastaaPoista