14. marraskuuta 2014

Hedelmä-suklaaraakakakku






Dinan keittiössä valmistui jo toinen raakakakku! Selailin mainiota Veikeä verso -blogia ja sieltä löysin raakamokkakakun reseptin, joka aiheutti minussa pakko tehdä heti -reaktion. Reseptin alkuperäinen versio löytyy Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut. Kakku oli niin tajuttoman herkullisen oloinen ja minua alkoi kiinnostaa, mitä muita herkkureseptejä kirjasta löytyisi, joten pakkohan se oli sitten käydä ostamassa kyseinen kirja saman tien.

Odotin kirjasta löytyvän vain kakkuja, mutta nimestä huolimatta kirjasta löytyy myös piiraita ja makeita leivonnaisia (esim. Kirjailijanleivokset, yhden mainitakseni). Kuvat ovat todella onnistuneita ja houkuttelevat testaamaan kaikkia kirjan reseptejä.

Käytin 16 cm irtopohjavuokaa, joka täyttyi piripintaan. Jos käytössäsi on isompi irtopohjavuoka (halkaisija 20-24 cm), käytä suluissa olevia määriä.


Hedelmä-suklaaraakakakku
(alkuperäinen resepti: Maria Lönnqvist - Raakaleipurin parhaat kakut)

Pohja:
90 g /n. 2 dl (3,5 dl) saksanpähkinöitä

Täyte:
250 g (300 g) kuivattuja taateleita (liota)
3 (4) banaania
1 keskikokoinen omena
0,75 dl (1 dl) raakakaakaojauhetta
0,5 dl (1 dl) psylliumijauhetta

Kuorrute:
150 g kookosöljyä
100 g kuivattuja taateleita (liota)
2 dl lämmintä vettä
1 dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa


  • Alkuvalmistelut: laita täytteeseen ja kuorrutteeseen tulevat taatelit likoamaan vähintään muutamaksi tunniksi.
  • Pingota halkaisijaltaan 16 cm:n kokoisen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi.
  • Rouhi saksanpähkinät ja levitä ne vuoan pohjalle.
  • Blendaa täytteen ainekset sileäksi seokseksi psylliumia lukuun ottamatta. Lisää psyllium ja sekoita. Levitä täyte pähkinöiden päälle.
  • Valmista kuorrute blendaamalla kaikki ainekset sileäksi seokseksi. Kaada kuorrute täytteen päälle.
  • Jäähdytä suklaakakkua pakastimessa noin puoli tuntia ja siirrä sitten jääkaappiin. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.


7 kommenttia:

  1. Tulipa mahottoman komia kakku! Tämä onkin aivan erityyppinen resepti, mitä olen itse tehnyt. Vaikuttaa erittäin suklaiselta ja makealta. Miten kuvailisit elämystä?

    VastaaPoista
  2. Kaikki nämä raakakakut maistuvat suussani aika veikeiltä. Vähän on vielä totuttelemista.

    Mutta elämys: makeaa tämä on ja banaani puskee kovasti läpi. Olisin kaivannut himpun enemmän täyteläisyyttä. Maku parani kummasti, kun hujautti päälle vielä raakakaakaojauhetta. Ehkäpä reseptiä voisi vielä parannella siten, että täytettä olisi vähemmän, kuorrutetta enemmän. Lisää suklaata, vähemmän makeutta.

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvälle! Olen vannoutunut raakakakkufani ja tuo kirja on ostoslistalla ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi kirjan hankkimista :) Sinulla on kyllä upeita kakkuja blogissasi. Esim. raaka appelsiini-suklaakakku kuulostaa aika täydelliseltä :)

      Poista
  4. Tuo kirja on kyllä kerrassaan mainio! Ja ihanan näköinen kakku! Tätä voisi testata seuraavaksi.

    VastaaPoista
  5. Tuo kirja on kyllä saatava. Mielettömän hieno kakku!

    VastaaPoista
  6. Miten kaunis kakku! Mutta mikä kaikkein tärkeintä; miltä se sitten maistui? Harmittaa aina jos lukee ihanaa reseptiä mutta ei saa valmiista tuotteesta mielipidettä :) Silloin jää usein resepti testaamatta kun kauniita kuvia on netti pullollaan, se henkilökohtainen mielipide kiinnostaa eniten.

    ...Nyt huomasinkin että olet tuossa yllä kommenttikentässä kuvaillut makuelämystä. Mutta olisi kiva jos kirjoittelisit niitä resepteihinkin kun näitä kommentteja ei aina avaa.

    VastaaPoista