3. elokuuta 2018

Nyhtökaura-hampurilaiset



Kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen, vegaanisia lihankorvikkeita oli vain muutamia. Maailma muuttuu ja niin muuttuu kauppojen valikoimakin; nykyään kasvisperäisiä proteiininlähteitä on hurja määrä. On härkistä ja nyhtökauraa eri muodoissa ja makuisina, on kasvisjauhista, tofyrkia ja vöneriä. Jos joku olisi sanonut minulle kasvisruokavalioon siirryttyäni, että kymmenen vuoden päästä pienestä K-kaupasta löytyy vege-kebabia, olisin epäillyt hänen mielenterveyttään.

Nyhtökaura on edelleen minulle aika tuntematon raaka-aine. Ensin saatavuus oli huono, ja kun vihdoin kaupan hyllyt täyttyivät erilaisista nyhtökauratuotteista, kiinnostavuus tuotteeseen jotenkin lopahti. Pitäisi ehdottomasti ostaa nyhtökauraa useammin ja ottaa osaksi arkiruokavaliota, sillä tuotteen ravintoarvot ovat mitä parhaimmat ja kyseessä on suomalainen tuote.

Olen muutamia kertoja ostanut nyhtökauraa mutta maku ei ole miellyttänyt. Epäilen, että minussa maustajassa on vikaa, joten ostin tällä kertaa valmiiksi maustettuja Sweet BBQ -nyhtökaurapihvejä. Niiden maku yllätti positiivisesti. Väittäisin, että ne ovat parhaimpia pihvejä hampurilaisten väliin! Näistä tuli parhaita vegehamppareita, mitä olen kymmenen vuoden aikana tehnyt. Ihan törkeän hyviä ja täydellistä kesäruokaa!




Nyhtökaura-hampurilaiset

4 hampurilaista

4 x Pirkan isoa hampurilaissämpylää
4 x Sweet BBQ -nyhtökaurapihvejä
4 x ananasrenkaita
1/2-1 punasipuli 
1/2-1 kurkku
4 x "juusto"viipaleita (esim. Porlammin Vege Plus)
Auran The Original burgerkastiketta 
Guacamolea tai avocadoviipaleita


  • Jos haluat tehdä guacamolen, tee se ensimmäisenä ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  • Grillaa hampurilaissämpylät, pihvit ja ananasrenkaat.
  • Viipaloi punasipuli ja kurkku.
  • Täytä hampurilaiset ja nauti!

Guacamole

2 isoa tai 3 pientä avocadoa
1/2 dl korianteria
1/2 punasipuli
1/2 limen mehu
1/2 tl suolaa


  • Muussaa avocadot haarukalla.
  • Hienonna korianteri ja punasipuli ja sekoita avocadososeen joukkoon.
  • Lisää vielä limen mehu ja suola.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti