1. kesäkuuta 2009

Suklaatäytekakku




Juhlimme Helsingissä Nellin synttäreitä. Tein Nellille ihanan kakun Hedelmäpommi -blogista löytyvän reseptin mukaan. Tätä kehtaa suositella kokeilemaan. Hinnaksi tuli muuten jotain 3,5 euroa, joten ei paha...


Täyteläinen suklaakakku

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl hedelmäsosetta (esim. banaania)
1 dl rypsiöljyä
2 dl soijamaitoa

Vuokaan:
sinistä Keijua
korppujauhoja

Kostutus:
2-3 rkl soijamaitoa

Täyte ja kuorrutus:
1-2 dl hedelmäsosetta (esim. aprikoosihilloa)
1 prk GoGreen vispiä
100 g tummaa suklaata
(vadelmia)

Koristeeksi:
rouhittua tummaa suklaata (ostin Pandan tummaa suklaata levyn, josta laitoin 100 grammaa soijakerman joukkoon ja loput 30 grammaa käytin koristeluun)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hedelmäsose, öljy ja soijamaito samalla hyvin sekoittaen. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin (laita esim. yöksi jääkaappiin).
Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen (tai kolmeen) osaan ja kostuta soijamaidolla. Sulata suklaa. Suklaan jäähtyessä vaahdota vispikerma. Lisää kerman joukkoon sula suklaa ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Levitä pohjalevylle hedelmäsosetta ja hieman suklaista vispikermaa (sekä halutessasi vadelmia). Nosta kansi pohjalevyn päälle ja koristele lopulla kermalla ja suklaarouheella. Anna vetäytyä viileässä ainakin muutama tunti ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Oi! Ihanan näköistä :) Täytyy joskus testata :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan :) helppo valmistaa, ja on vielä halvat raaka-aineet.. Tätä voisi tehdä juhlissa, arkena, kavereille.... On niin hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Tänään teen tämmöisen, nam!

    VastaaPoista
  4. Oletko kokeillut gluteenittomana, pysyykö miten hyvin kasassa?

    VastaaPoista