14. lokakuuta 2009

Tiikerikakku



Mitä olisi mökkipäivä ilman kakkua? Kyllä sitä nyt jotain herkkua pitää olla, kakkua tai pullaa. Lapsena tiikerikakku oli kuivakakuista se ehdoton ykkönen (olihan se Tiina-tiikerikakkua ja sai syödä KAHTA eri taikinaa :D). Vegaanisenakin tiikerikakku onnistuu aivan mainiosti. Jotenkin taikinasta tuli vain tosi paksua... Täytynee laittaa ensi kerralla enemmän maitoa taikinaan. Vaikka raidat eivät oikein onnistuneet, maku oli silti oikein makoisa. Resepti löytyi Hedelmäpommi-blogista.


Tiikerikakku

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100 g margariinia (Sininen Keiju)
125 g soijajogurttia (maustamaton)
1 dl soija- tai kauramaitoa

Kolmannekseen taikinasta:
1/2 dl soija- tai kauramaitoa
2 rkl kaakaojauhe

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini, soijajogurtti ja soijamaito ja sekoita tasaiseksi. Ota kolmannes taikinasta toiseen kippoon, ja sekoita taikinaan maito sekä kaakaojauhe. Laita tummaa ja vaaleaa taikinaa kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti