Niko teki minulle lettuja, kun tulin käymään Joensuussa. Turhaan ei ollut Niko kehunut lettujaan! Vohveleita taikinasta ei saa (jumittuu rautaan kiinni), mutta lättyjä saa :) Miten se olikaan - ilman kananmunaa ei voi tehdä lettuja?
Letut
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Paistamiseen
öljyä
Vatkaa kuivat aineet soijamaitoon. Anna taikinan kohota hetki. Paista pannulla runsaassa öljyssä.
Okei, tähän on pakko laittaa omat suosikkini. Makeista letuista crepes suzettesia ovat useat kokeilleet, mutta flambeerauksen voi tehdä myös brandyllä[1]. Maku on tällöin suzettesia karvaampi. Tarjoiluun letun väliin lisätään vaniljajäätelöä ja lakkahilloa. Aivan älyttömän hyvää.
VastaaPoistaSuolaisista letuista keväällä sesongin aikana tykkäsin kääriä keitettyjä parsoja letturullaan sisään. Kastikkeen tein oheisen linkin ohjeella [2] jossa hollandaise-tyyppisen soossin yhtenä emulgointiaineena käytettiin manteleita.
[1] Jos flambeeraat pannulla, heiluttele lettua jatkuvasti, ettei tartu pohjaan. Flambeerauksen voit yhtä hyvin tehdä suzettesin tapaan käärimällä rullan tarjoilulautaselle ja valuttamalla pannulta palavaa brandya letun päälle.
[2] http://veganyumyum.com/2009/03/spring-crepes-three-ways/