23. helmikuuta 2010

Laskiaispullat


Laskiaispullistani tuli lautasenkokoisia! Täytettäkin tuli aivan liikaa. Mitäpä pienistä: laskiaispullienhan pitää olla isoja ja täytekin on ihanaa :)


Laskiaispullat

Pullataikina:
4 dl soija- tai kauramaitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
10-12 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Täyte:
hilloa
1 prk vaahtoutuvaa kaurakermaa
sokeria
vaniljasokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja suurin osa jauhoista ja vaivaa tasaiseksi. Lisää vielä öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo kohonneesta taikinasta 10 isoa pullaa ja paista 225 asteessa 10 minuuttia. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja maustamalla se ripauksella sokeria. Täytä laskiaispullat hillolla ja kermalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti