24. huhtikuuta 2010

Rahkapullat



Maustamattomasta soijajogurtista saa rahkamaisen täytteen pulliin ja piirakoihin. Täyte hyytyy uunista ottamisen jälkeen, joten anna pullien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Voit käyttää mustaherukan tilalla myös muita marjoja. Voit hyvin valmistaa pullat tarjoilua edeltävänä päivänä ja laittaa yöksi jääkaappiin. Maku vain paranee!


Mustaherukka-rahkapullat

Pullataikina:
4 dl soijamaitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
10-12 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Täyte:
1 prk (500 g) maustamatonta soijajogurttia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mustaherukoita

Valmista ensin pullataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet ja osa jauhoista. Lisää öljy. Lisää loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Valmista taikinan kohotessa täyte. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset. Marjat saavat olla jäisiä.

Leivo kohonneesta taikinasta 20 pullaa. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja paina juomalasilla pulliin syvennys. Täytä syvennykset rahkatäytteellä. Paista rahkapullia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti