24. huhtikuuta 2010

Suklaatryffelikakku








Suklaatryffelikakku - se on juuri niin hyvää kuin miltä se kuulostaakin. Aivan yksi parhaimmista täytekakuista! Jos etsit hyvää maidotonta ja munatonta kakkua vaikkapa kevään juhliin, niin se on tässä :) Resepti on otettu Inna Somersalon Yllin kyllin herkkuja -kirjasta (s. 133). Vadelmia voi laittaa oman mielensä mukaan, mutta suosittelen yli 200 grammaa, sillä vadelmat sopivat tähän kakkuun aivan älyttömän hyvin ja niitä saa olla reilusti.


Suklaatryffelikakku
10 hengelle

4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
0,45 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
4 dl soijamaitoa
1 tl omenaviinietikkaa

Kostutukseen:
soijamaitoa ja rommia/likööriä (käytin mansikkalikööriä)

Suklaatryffelikreemi:
150 g kookosrasvaa
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 dl tomusokeria
1 dl kaurakermaa (esim. GoGreen vispi)
1 rkl rommia/likööriä

Väliin lisäksi:
400 g vadelmia

Suklaakuorrute:
50 g sinistä Keijua (tai 1 dl kauravispiä)
150 g tummaa suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kipossa öljy, maito ja omenaviinietikka. Kääntele maitoseos kevyesti jauhoihin sekoittaen mahdollisimman vähän. Kaada taikina voideltuuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa alatasolla 40-50 minuuttia.

Valmista tryffelikreemi, kun kakkupohja on uunissa. Sulata kookosrasva ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää loput ainekset rasvan joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa.

Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt ja anna imeytyä hetki. Levitä suklaatryffelikreemi ja vadelmat kakkulevyjen väliin. Voit jättää hieman kreemiä koristeluun.

Valmista kuorrute sulattamalla margariini ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Kuorruta kakku suklaakuorrutteella ja koristele esim. pursottamalla suklaatryffelikreemiä. Jätä kakku maustumaan jääkaappiin yöksi. Kreemipursotukset säilyvät hyvin seuraavaan päivään, sillä kreemi kovettuu kylmässä.

6 kommenttia:

  1. Aivan täydellisen kuuloinen kakku. Ajattelin testata, jos vain suinkin saan syöjiä tarpeeksi kasaan kun niistä tahtoo aina olla pulaa. Mikäli onnistuu, voisi hyvinkin olla sopiva vegaaninen lisä lakkiaispöytääni :---)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset :) Nyt vaan sitten syöjiä etsimään :) Kakku oli vielä siinä mielessä tosi hyvä, kun siinä ei maistunut mitkään "oudot" maut, kuten kaurakerma, jonka makua monet sekasyöjät vierastavat. Rakenne on myös todella kuohkea (ilmeisesti tuon omenaviinietikan ansiosta), joten eipä tätä tunnistaisi munattomaksikaan.

    VastaaPoista
  3. Jääkaapissa odottamassa huomista :) Mikä parempi tilanne tesmatakaan kuin äitienpäivänä anoppia ja ylianoppia imeltäen :--)

    VastaaPoista
  4. Heh, toivottavasti onnistui, kun oli noin arvovaltaisia syöjiä :D Toivottavasti kaikille maistui kakku hyvin.

    VastaaPoista
  5. 0len jo pitkään halunnut tehdä tätä kakkua ja nyt siihen löytyi viimeinkin tilaisuus! Mutta yksi kysymys, onko tuo kakku siis valmiina sivuiltakin kuorrutettu? Suklaakuorrutteella? Tarviiko sivujen siistimiseen varata ylimääräisiä aineksia, vai onko ne sisällytetty noihin mainittuihin?

    VastaaPoista
  6. Suklaakuorrutteen (150 g suklaata ja 50 g margariinia) pitäisi riittää sekä päällisen että sivujen kuorruttamiseen. Sivuille tosin tulee näin aika vähän kuorrutetta, joten jos haluaa aivan tasaisen lopputuloksen, on kuorrutetta tehtävä hieman enemmän. Minulle on käynyt joskus myös niin, että kuorrutteesta tuli tavanomaista jäykempää, eikä sitä tahtonut saada levitettyä reunoille. Kaapissa on siis hyvä olla varmuuden vuoksi ylimääräinen suklaalevy :)

    VastaaPoista