7. lokakuuta 2010

Ohra, iki-ihana retrotuote

Hesari uutisoi: "Ohra raivaa tietään koulujen ruokalistoille:" Uutinen pakotti miettimään: miksi käytän niin paljon riisiä, kun meillä on kotimainen ohra? Raision ohrahelmiä voi käyttää riisin tapaan lisäkkeenä, padoissa, laatikoissa, piirakoissa. Ensimmäinen kokeiluni ohrahelmistä oli tämä ohra-ananascurry. Ihastuin ikihyviksi -  Retrotuote tuli keittiööni jäädäkseen!


Ohra-ananascurry

1 sipuli
1 paprika
2 rkl öljyä
2 tl currya
2 tl garam masalaa
1 tl jeeraa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl kurkumaa
½ tl chilijauhetta
1 tlk ananaspaloja (n. 200 g)
1 dl rusinoita
1 dl suolapähkinöitä

Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi paprika. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää paprikakuutiot ja kaikki mausteet pannulle. Sekoita hetki. Lisää lopuksi ananaspalat, rusinat ja suolapähkinät. Kuumenna. Lisää pannulle kypsä ohra ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti