22. lokakuuta 2010

Puolukka-mustikkapikkukakkuset


Puolukka-mustikkapikkukakkuset

Taikina:
0,5 dl soijajauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 maustemitta kardemummaa
2 dl puolukoita
2,75 dl soijamaitoa
0,5 dl rypsiöljyä

Kuorrute:
150 g margariinia
6 dl tomusokeria
1–1,5 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja lisää jäiset puolukat joukkoon. Kääntele maito ja öljy kevyesti jauhoihin mahdollisimman vähän sekoittaen. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
         Vatkaa margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää hieman sulaneet mustikat ja vatkaa tasaiseksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Huom. Kuorrutetta tuli todella paljon, joten voit valmistaa myös puolet pienemmän annoksen kuorrutetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti