10. joulukuuta 2010

Lanttulaatikko & porkkanalaatikko

Käytin laatikoiden pohjana Inna Somersalon Yllin kyllin -kirjasta löytyviä reseptejä. En ollut aikaisemmin tehnyt jouluisia laatikoita, joten en uskaltanut muokkailla paljoa reseptejä. Puolitin reseptit ja laitoin laatikot samaan uunivuokaan.


Lanttulaatikko

1 kg lanttuja
vettä, suolaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kaurakermaa
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl valkopippuria
2-3 rkl siirappia

Pinnalle:
korppujauhoja
margariininokareita
Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttuviipaleet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lanttuviipaleiden kypsyessä laita korppujauhot turpoamaan kaurakermaan. Soseuta kypsät lantut ja anna jäähtyä. Säästä keitinvesi.
        Lisää lanttusoseeseen turvonneet korppujauhot, mausteet sekä hieman keitinvettä. Kaada seos voideltuun vuokaan. Voit painella halutessasi seoksen pintaan kuvioita lusikalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja sekä muutamia margariininokareita. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 1 tunti. Käännä lämpö pois ja jätä jälkilämmölle puoleksi tunniksi. 

Porkkanalaatikko

1 kg porkkanoita
vettä, suolaa
1,25 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
5 dl vettä, suolaa
3 dl kauramaitoa
2 rkl siirappia
reilu 1 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,25 tl valkopippuria

Pinnalle:
korppujauhoja
margariininokareita
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kun porkkanapalat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja soseuta.
        Lisää porkkanasoseen sekaan ohrasuurimot, kauramaito sekä mausteet. Tarkista suolan määrä. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Voit painella halutessasi seoksen pintaan kuvioita lusikalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja sekä muutamia margariininokareita. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti