1. joulukuuta 2010

Viinerit

Olen tehnyt jo useampaan otteeseen viinereitä lehtitaikinasta. Viinereiden tekeminen on todella helppoa ja nopeaa, ja makukin on parempi kuin perinteisten joulutorttujen; Tämähän johtuu vain siitä, että viinereissä on enemmän herkullista täytettä kuin joulutortuissa. Testasin ensimmäistä kertaa omena-kanelimarmeladia, ja ihastuin makuun täysin. Kannattaa siis kokeilla sitäkin perinteisen luumumarmeladin ohella. Purkki marmeladia riittää noin kuuteen, seitsemään viineripitkoon.


Helpot viineripitkot
(10 kpl)

10 lehtitaikinalevyä (Myllyn Paras, Sunnuntai)
luumumarmeladia ja/tai
omena-kanelimarmeladia

Laita lehtitaikinalevyt sulamaan. Kun levyt ovat sulaneet, paina pitkällä veitsellä viillot levyjen molempiin reunoihin (viillot tulevat pitkittäin, muutaman sentin päästä reunoista). Levitä viiltojen keskelle marmeladia. Paista pitkoja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele jäähtyneet pitkot halutessasi tomusokerikuorrutteella. Leikkaa levyt neljään/viiteen osaan.

1 kommentti: