15. heinäkuuta 2011

Joensuu kutsuu?


Röstiburger (Kerubin keittiö)

Kasviskääryleet (Kerubin keittiö)

Kasvikset Gongbao (Deli China)

Tofua chilikastikkeessa (Deli China)

Kutsuuko Joensuu ja Ilosaarirock viikonloppuna?

Rokkialueelta saa vegaaniruokaa, mutta jos haluat syödä rokkialueen ulkopuolella, suosittelisin näitä:
  • Kerubin keittiö. "Kerubin Keittiön arvoihin kuuluvat ruuanlaiton historian arvostus, panostus kasvis- ja lähiruokaan sekä leppoinen tunnelma." Menu vaihtuu usein ja olikin pienoinen pettymys huomata, että nyt listalta löytyy vain kaksi vegaaniannosta. Kun kävimme Kerubissa maaliskuussa, valittavana oli neljä annosta. Miinusta siitä, että neljästä annoksesta ainoastaan minun annokseni (kevätkääryleet) oli tarpeeksi suuri, muille jäi nälkä. Plussaa mustanpuhuvasta sisustuksesta :) Annokset maksavat hieman yli 12 e.
  • Hyve & Pahe. Hyveessä voi koota mieleisensä wokkiannoksen. Paikka on kerännyt paljon kehuja, ja onkin suosittu lounaspaikka. Homma toimii niin, että poimit itsellesi kupillisen rehuja ja kiikutat sen kassalle. Samalla ilmoitetaan, millä kastikkeella ja proteiinilla (soijasuikaleita, kiitos) haluat wokin. Wokki soijasuikaleilla maksoi muistaakseni noin 10 e. Hinta sisältää kahvin tai teen.
  • Deli China. Deli China on Suomen ensimmäisiä kiinalaisia ravintoloita ja on yksi suosituimmista ravintoloista Joensuussa. Lähes kaikki kasvisruoat on saatavissa vegaanisina pyydettäessä. Ruoka on ollut sellaista "hyvää arkiruokaa". Halvat hinnat ja runsas kasvisruokavalikoima houkuttelevat silti ravintolaan yhä uudelleen. Hinnat 8.50 e plus joku ihmeen tofulisä 2 e.
  • Café Pihalla (facebook-sivu). Café Pihalla on hyvin tervetullut uutuus. Kahvila tarjoaa ainoastaan vegaaniherkkuja, mahdollisuuksien mukaan reiluna ja luomuna. Herkkujen lisäksi tässä rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevassa kahvilassa voit nauttia myös riippumatossa köllöttelystä ja kroketinpeluusta. Kahvila on auki klo 11-19 paitsi tiistaisin ja huonolla säällä. Edulliset hinnat. Esim. kahvi 1 e, mehu 1 e, vuohenputkisupikas 1,50 e, tiikerikakku 1 e. Maksutapana käteinen.
Rokkieväät tietysti Punnitse & Säästä -liikkeestä, joka sijaitsee nykyään kauppakeskus Iso Myyssä.

Muokattu 10.7.2013

2 kommenttia: