22. elokuuta 2011

Suklaakuorrutetut keksit



Dinan Maailman oli tarkoitus tarjota teille tänään mustikkapiirakkaa, mutta toisin kävi. Piirakasta tuli pikemminkin kaurainen mustikkapaistos kuin piiras. Minulle saisikin vinkata hyvää mustikkapiirakan ohjetta.

Sen sijaan nämä suklaakeksit onnistuivat erinomaisesti. Snickers-kakusta tuttu kuorrute toimii mainiosti myös keksien päällä. Resepti menee kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:

Suklaakuorrutteiset keksit

50 g suklaata
0,5 dl hasselpähkinälevitettä (Euroshopper)
0,5 dl suolapähkinöitä
7 kpl digestive-keksejä

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sulan suklaan joukkoon hasselpähkinälevite sekä suolapähkinät. Jaa kuorrute keksien päälle. Laita keksit ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin, jotta kuorrutus kovettuu. Säilytä  jääkaapissa tarjoiluun asti.

4 kommenttia:

  1. Tää on mun lemppari marjapiirakka: http://keittiojapuutarha.blogspot.com/2010/04/vaniljainen-mansikkapiirakka.html
    Tossa versiossa on mansikoita, mutta toimii vähintään yhtä hyvin myös mustikoilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi! Näyttää taivaallisen herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Nam nam mitä keksejä! Siitä maistatusten kuohkeasta omppupiirakastahan voisi kokeilla tehdä myös mustikkaversion.

    VastaaPoista
  4. Se käväisi mullakin mielessä. Voisi olla superhyvää :)

    VastaaPoista