24. toukokuuta 2009

Kikhernecurry


En ole montaakaan kertaa tehnyt ruokaa kikherneistä, joten päädyin kokeilemaan jotain tuttua ja turvallista reseptiä. Olen ottanut kikhernecurryn ohjeen Hedelmäpommi -blogista. Riisikin olisi käynyt kastikkeen kanssa, mutta mieleni teki pastaa... Ei ollut ollenkaan hullumman makuista!

Kikhernecurry

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1-2 tl currya
2-3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk tomaattipyrettä
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
ripaus sokeria
1 tlk säilöttyjä kikherneitä
2-3 dl maustamatonta soijajogurttia

Kuullota silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää curry ja kääntele vielä hetki sipuleita. Lisää sitten vesi, kasvisliemikuutio, tomaattipyre, kaneli, kardemumma ja sokeri. Anna kiehua 10 minuuttia kannen alla ja lisää sitten valutetut kikherneet. Anna kiehua vielä toiset 10 minuuttia. Lisää lopuksi soijajogurtti ja kuumenna kastike, älä keitä enää. Tarjoile riisin tai pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti