26. tammikuuta 2010

Pannukakku


Chocochilin pannarin ohje alkuperäisessä muodossaan löytyy täältä. Tätä olen tehnyt useasti vieraille ja myös meille iltapalaksi. Herkullista!


Pannukakku

5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 l soijamaitoa
lisäksi: margariinia (sinistä Keijua)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten soijajogurtti ja -maito ja vispaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota hetki. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ripottele sillä välin margariininokareita uunipellille leivinpaperin päälle ja laita pelti hetkeksi uuniin (kunnes margariini on sulanut). Levitä sula margariini tasaisesti leivinpaperin päälle ja kaada taikina pellille. Ripottele taikinan pinnalle vielä pieniä margariininokareita. Kun uuni on valmis, laita taikina uunin keskitasolle ja paista 30 minuuttia. Nosta pelti tämän jälkeen vielä ylemmälle tasolle 10 minuutiksi, jotta pinta saa kauniin värin. Pannari kiinteytyy jäähtyessään, joten anna sen jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile esim. kauravaniljakastikkeen ja hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti