Söimme itse tehtyä ciabattaa bataattichilin kaverina. Tämä Yllin kyllin herkkuja -kirjasta napattu resepti poikkeaa tyypillisestä ciabatasta siten, että taikinaan tulee vehnäjauhon lisäksi myös ruisjauhoja.
Ciabatta
5 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
1 rkl siirappia
0,5 dl öljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja ruisjauhot. Jätä taikinajuuri kohoamaan huoneenlämpöön 10-20 minuutiksi. Alusta loput ainekset taikinaan ja anna kohota noin tunnin. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Jauhota leivinpaperi ja kumoa taikinanpala leivinpaperille. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja muotoile taikinasta leipä. Ripottele vielä jauhoja pinnalle. Muotoile toinen leipä samaan tapaan. Kohota leipiä 20 minuuttia ja paista uunissa 250 asteessa noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti