31. tammikuuta 2011

Mansikkatäytekakku




Lupaukseni vuodelle 2011 oli tehdä hyvä, perinteinen mansikkatäytekakku. Voin ilokseni ilmoittaa, että tehtävä suoritettu! Kakku ei häviä mielestäni maultaan aidolle kermaiselle versiolle, vaan oikeasti toimii. Munattoman täytekakun pohja löytyy alkuperäisessä muodossaan Myllyn Paras -sivustolta.

Tein kakun Nikon valmistumisen (ja "ylistyksen arvoisen" gradun) kunniaksi. Niko siis valmistui hallintotieteiden maisteriksi pääaineenaan ympäristöoikeus- ja politiikka.

Mansikkatäytekakku

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g sinistä Keijua
1 banaani
2 dl soijamaitoa

Kostutus:
1 dl vettä
2 rkl mansikkalikööriä

Täyte:
n. 250 g maustamatonta jogurttia
1 prk vispiä (Alpro)
n. 300 g pakastemansikoita
1 rkl sokeria

Päälle:
1 prk vispiä (Alpro)
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 200 g pakastemansikoita

(Pursotus:
50 g sinistä Keijua
2 dl tomusokeria
2 tl soijamaitoa)

  • Alkuvalmistelut: Valuta noin 250 grammaa maustamatonta soijajogurttia yön yli.
  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sula margariini, muussattu banaani ja soijamaito varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kumoa jäätynyt kakku ja leikkaa se kahteen osaan.
  • Sekoita vesi ja mansikkalikööri keskenään. Kostuta kakkupohjan molemmat puolet.
  • Vatkaa purkki vispikermaa. Sekoita siihen valutettu soijajogurtti, sulatetut ja paloitellut mansikat ja sokeri ja täytä kakku.
  • Vatkaa toinen purkki vispikermaa päällystä varten. Lisää sokerit kermaan ja päällystä kakku. Asettele kerman päälle sulaneet mansikat.
  • Vatkaa margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää neste ja vatkaa vielä hetki. Pursota kreemistä koristeet kakun päälle.

2 kommenttia: