16. joulukuuta 2018

Luukku 16: Vegaaninen pannukakku

Onko teillä reseptejä, joita käytätte yhä uudestaan ja uudestaan ettekä edes vilkuile muita tietyn ruoan reseptejä, sillä ajattelette pitelevänne kädessä sitä parhainta? Minulla on muutamia, esimerkiksi omenapiirakan resepti. Olen aika varma, ettei netistä löydy tämän parempaa maidottoman omenapiirakan reseptiä, vaikka kuinka googlaisi.

Toinen luottoreseptini on pannukakun resepti, joka löytyy Chocochili-blogista. Valmistan pannukakun muuten alkuperäisen reseptin mukaisesti, lisään vain ripauksen kardemummaa, joka sopii täydellisesti pannukakkuun. Itse olen käyttänyt tätä reseptiä jo vuosia ja pannukakku on onnistunut joka kerta. Pannukakkuun ei tule lehmänmaitoa tai kananmunia, mutta maku on aika lähellä originaalia. Soijamaito ja -jogurtti tekevät rakenteesta kiinteän ja samalla aikaa ihanan pehmeän.

Miksi sitten julkaisen pannukakun reseptin näin jouluaaton kynnyksellä? Äitini on kertonut, kuinka heillä lapsuudenkodissa syötiin pannukakkua jouluaattona. Olemme usein perheessäni päivitelleet, että siis mitä, pannukakkua jouluaattona - tuhdin ruoan jälkeen. Ei kävisi ensimmäisenä mielessä. Äitini on kertonut, että pannukakku jätettiin illaksi pöydälle, josta sitä sai käydä napsimassa.

Mitäs tuumaatte pannukakusta jouluaattona? Itse saatan jättää tänäkin vuonna välistä ja palaan tähän reseptiin taas tammikuussa :D

Ps. Pahoittelen kuvan puuttumista. Lisään sen myöhemmin. Dinan keittiön joulukalenterissa on kolme luukkua jäljellä ja ne julkaistaan 18.-20.12.

Pannukakku

Pellillinen

Taikina:
5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
ripaus kardemummaa
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 l soijamaitoa

Lisäksi:
maidotonta margariinia (sininen Keiju)


  • Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  • Lisää soijajogurtti ja -maito ja vispaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota hetki. 
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ripottele sillä välin margariininokareita uunipellille leivinpaperin päälle ja laita pelti hetkeksi uuniin, kunnes margariini on sulanut. Levitä sula margariini tasaisesti leivinpaperin päälle. 
  • Kaada taikina pellille. Ripottele taikinan pinnalle vielä pieniä margariininokareita. 
  • Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Nosta pelti tämän jälkeen vielä ylemmälle tasolle 10 minuutiksi, jotta pinta saa kauniin värin. 
  • Vinkki: Anna pannukakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua, sillä pannukakku kiinteytyy jäähtyessään. Tarjoile esimerkiksi kauravaniljakastikkeen ja hillon kera.



Päivän joululaulu: Joululaulut tuovat jatkuvuutta ja tietyistä pidän kiinni. Osaa kuuntelen vain tottumuksen vuoksi, osaa siksi, koska ne ovat äärimmäisen kauniita. Tämä laulu on yksi mahtavimmista ja kauneimmista ja sen kuunteleminen saa joka kerta ihokarvat pystyyn. Tämä on suosikkijoululauluni Tontun kanssa. Oi jouluyö, Pentti Hietasen, Jussi Björlingin tai Taage Laihon esittämänä.

Edellinen luukku: Luukku 15: Maidoton saaristolaisleipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti