6. maaliskuuta 2011

Laskiaispullat


Tänään monissa suomalaisissa kodeissa nautiskellaan pullan tuoksusta ja mausta - niin täälläkin. Ostin ensimmäistä kertaa Soyatoo-soijakermavaahtoa, sellaisen ponnekaasupullon. Maku ei oikein vakuuttanut - ehkä kerma olisi saanut olla hieman makeampaa. Kivat pursotuksethan tällä kuitenkin sai, joten plussaa siitä.

Laskiaispullat
10 kpl

Pullataikina:
4 dl soijamaitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
10-12 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. 
  • Lisää mausteet ja suurin osa jauhoista ja vaivaa tasaiseksi. 
  • Lisää vielä öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. 
  • Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 
  • Leivo kohonneesta taikinasta 10 isoa pullaa, siirrä ne leivinpaperin päälle pellille ja litistä hieman. 
  • Paista 225 asteessa 10 minuuttia. Täytä valmiit pullat "kermavaahdolla" (GoGreen, Sunnuntai, Soyatoo) ja hillolla.

1 kommentti:

  1. Mäkin ostin juurikin laskiaispullia varten samaista kermavaahtoa! Maku ei sellaisenaan ollut mitenkään mahtava, mutta mielestäni passasi hyvästi pullien kanssa, koska maku sekoittui muihin aineksiin. Mulla vaan tuli ongelmia sen pullon kanssa, sain kaks kertaa sitä käytettyä ja sitten se sanoi sopimuksen irti :/
    Mutta, pääasiahan oli että laskiaispullat sain syötyä :)

    VastaaPoista