23. huhtikuuta 2012

Vegaanin DaimViimein kokeilin Yllin kyllin herkkuja -kirjan "Dajmsuklaata". Heti varoitus: tämä herkku ei sovi heikkohampaisille. Omasta daimista tuli ainakin melko kovaa, jota ei pahemmin kannattanut haukata, mutta joka kuitenkin pehmeni suussa.

Minulla oli selkeä visio, kuinka levittelisin mantelikrokantin tasaiseksi, ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Homma ei kuitenkaan ollut näin yksinkertainen - mantelikrokanttia oli todella vaikea levittää ja lopputulos oli enemminkin möykky kuin levy.

Päälle sulatettavan suklaan määrään vaikuttaa, kuinka ison levyn onnistut saamaan massassa. Suklaata kannattaa varata n. 150 g, vaikka todennäköisesti puolet tästä riittää.

Varoitukset annettu - kokeilu omalla vastuulla!


Vegaanin Daim

Mantelikrokantti:
0,5 dl mantelimurskaa (tai mantelirouhetta)
1 tl kaakaojauhetta
0,3 dl vaaleaa siirappia
0,3 dl vehnäjauhoja
0,3 dl margariinia (sininen Keiju)
1 dl sokeria

Päälle:
75-150 g tummaa suklaata

Lisäksi:
öljyä leivinpaperin voiteluun

 • Sivele ensin leivinpaperi öljyllä. 
 • Mittaa mantelikrokantin ainekset kattilaan ja keitä 10-15 minuuttia koko ajan sekoittaen. 
 • Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Anna levyn kovettua.
 • Sulata suklaa ja levitä tasaisesti mantelikrokantin päälle. Anna kovettua. Leikkaa tai murra pieniksi paloiksi.

2 kommenttia:

 1. Heippa!

  Mun käsityksen ja mantelikrokanttikokeiluista syntyneiden kokemusten perusteella krokanttimassan kovuus ja levitettävyys liittyvöt keittoaikaan. Lyhyemmällä keittoajalla tulee pehmeämpää ja helposti levittyvämpää, pidemmällä keittoajalla kovempaa ja paksumpaa massaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvä resepti!
  Ensimmäisellä yrityksellä ei krokantin levityksestä tullut minullakaan mitään, vaikka käytin lyhyintä keittoaikaa (10min). Seuraavan satsin kanssa kävi paremmin, kun tajusin kokeilla levittää krokantin leivinpaperille laittamalla toisen leivinpaperin kaadetun krokantin päälle ja kaulitsemalla. Tällä menetelmällä krokantti levisi paremmin ja lopputulos oli siistimpi!

  VastaaPoista