2. maaliskuuta 2019

Härkis-makaroni
Viime aikoina olen tehnyt paljon suomalaisten rakastamia klassikkoruokia kasvisversioina. Meillä on syötä härkis-makaronilaatikkoa, "jauheliha"keittoa Muru Kaurajauhiksesta, pinaattilettuja... Monissa ruoissa olen käyttänyt härkistä, kaurajauhista tai nyhtökauraa. Yhtenä päivänä havahduin, etten ole käyttänyt soijarouhetta enää aikoihin! Mahtavaa, kun uusia proteiininlähteitä on tullut markkinoille, vieläpä kotimaisia.

Yksi lempiruoistani lapsena oli äidin tekemä jauheliha-makaroni. En pitänyt makaronilaatikosta sen päälle tulevan muna-maidon vuoksi ja juuri jauhelihasta ja makaronista tehty "sotku" oli suosikkiani. Nyt tein tuon nostalgisen ruoan käyttäen jauhelihan sijaan härkistä. Mitään muuta vikaa tässä ruoassa ei ole kuin se, että sitä tulee syötyä aivan liikaa :D

Härkis-makaroni


3–4 annosta

300 g makaronia

öljyä tai margariinia paistamiseen
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
250 g härkistä
rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
valkopippuria  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota paistinpannulla öljytilkassa. Lisää härkis kuullottamisen loppuvaiheessa ja kääntele minuutti-pari.
  • Yhdistä siivilöity pasta ja sipuli-härkisseos. Lisää tilkka öljyä sekä mausteet. Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti