9. huhtikuuta 2011

Omenapiirakka


Kuten kuvasta näkyy, tämä omenapiirakka on todella kuohkeaa. Aiemmin jo totesinkin, että tämä peittoaa mennen tullen aiemmin tekemäni omenapiirakat - myös ne, joissa on kananmunaa ja voita. Voin siis taata, että tämä maistuu myös muille kuin vegaaneille (tämähän tuli jo maistatuksissa todistettua :) ja on vieläpä todella helppotekoinen. Reseptistä kiitos kuuluu Siljalle. Ps. Resepti on saanut kehuja myös Yrttipurkki maustehyllyssä -blogissa.


Omenapiirakka

Pohja:
150 g sulatettua margariinia
2 dl maustamatonta soijajogurttia
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
omenoita
kanelia ja sokeria

Sulata margariini ja sekoita soijajogurtti siihen. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään ja lisää ne margariini-jogurttiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä kevyesti voideltuun piirakkavuokaan. Kuori omenat ja viipaloi ne. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Jos haluat tehdä piirakkaa isomman satsin esimerkiksi kevään juhliin, tee taikina 2,5 kertaisena ja levitä uunipellille. Tällöin piirakkaa tulee noin 60-70 pientä palaa (ks. kuva). Taikinaan tulee siis:

375 g sulatettua margariinia
5dl maustamatonta soijajogurttia
4 dl sokeria
8,75 dl vehnäjauhoja
5tl leivinjauhetta

8 kommenttia:

  1. Mukavan simppeli ohje. Olisiko tuo runsaahko rasvan määrä tämän "salaisuus". Tämän tyyppisiä soijajukurttia sisältäviä leipomuksia itsekin paljon harrastelen, tosin yleensä sisäinen terveysintoilijani puuttuu asiaan ja rasvan määrä on vähäisempi ;)

    VastaaPoista
  2. Yleensä laitan piirakoihin 200-225 g rasvaa. Minä kun ajattelin, että tässä on vähän rasvaa :D Soijajogurttia kyllä pitäisi käyttää enemmänkin leivonnaisissa, kun se tekee koostumuksesta niin ihanan mehevän. Soijajogurtti sopii esim. todella hyvin muffineihin :)

    VastaaPoista
  3. Ihan huippu hyvä ohje, kiitos siitä! Sain tästä helposti myös gluteenitonta vaihtamalla jauhot semperin hienoon gluteenittomaan jauhoseokseen:)

    VastaaPoista
  4. Piirakka uunissa:) Voiko tähän käyttää maustettua soijajugua, vai muuttaako rakennetta jotenkin?

    VastaaPoista
  5. Tämä on paras omenapiirakan ohje ikinä. Kiitos. :) Veljenvaimo (sekaani) totesi, ettei eläessään ole saanut yhtä hyvää. Sen verran muutin reseptiä, että käytin vanilja-soijajogurttia. Laitoin sitä myös lorauksen piirakan pinnalle ja käytin kanelin kaverina fariinisokeria - toimi. :) -sari-

    VastaaPoista
  6. Tämä on ehdottomasti paras omenapiirakan ohje ikinä. Kiitos tästä. :) Tekaisin tätä pääsiäiseksi, kun pakkasessa oli vielä pari pussia viime sadon omenaviipaleita. Olen tehnyt tätä lukuisia kertoja, ja aina tämä onnistuu! :D Olen käyttänyt toisinaan myös vaniljasoijajogurttia - toimii mainiosti tässä myös. Lisäksi olen lorauttanut sitä vielä vähän omenaviipaleiden päälle ennen uuniin laittamista. Tuo extramehevyyttä ennestään mainioon, herkulliseen ja mehevään reseptiin. :P

    VastaaPoista
  7. Ihan sairaan hyvää! Jatkossa teen vain tätä omenapiirakkaa on sitte hyvää👌👌😋😋

    VastaaPoista