18. toukokuuta 2009

PPP-pihvit



Eilen oli taas vaihteeksi pika-pikaruokaa. Tänään viihdyinkin keittiössä sitten lähemmäs kolme tuntia tehden päiväruokaa. Tein kasvispihvejä, jotka ovat kerta kaikkiaan herkullisia. Johanna kutsuu näitä pihvejä "Tiinan ihaniksi kasvispihveiksi". Kiitos Johanna <3


PPP-Pihvit eli Porkkana-Peruna-Palsternakkapihvit
n. 26-30 pihviä

2 dl korppujauhoja
2 dl vettä
4 porkkanaa
1 palsternakka (tänään käytin lanttua)
2 perunaa
2 sipulia
1 dl soijajauhoja
2 tl suolaa
mustapippuria
inkivääriä
garam masalaa
cayennepippuria
valkosipulijauhetta

Laita korppujauhot turpoamaan veteen. Raasta juurekset ja hienonna sipulit. Lisää raaste, sipulit, soijajauhot ja mausteet korppujauhojen joukkoon ja sekoita käsin taikina kiinteäksi massaksi. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla. Käytä paistamiseen öljyä tai sinistä Keijua.

Hasselbackan perunat

8-12 perunaa
suolaa (1-2 tl)
mustapippuria (ripaus)
korppujauhoja (1-2 rkl)
margariinia (sinistä Keijua)

Kuori perunat. Leikkaa niihin sitten viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Laita perunat voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja ja mausteita. Lisää lopuksi jokaisen perunan päälle nokare margariinia. Paista uunissa 225 asteessa noin 50 minuuttia.


Jogurttikastike


2 dl Alpron maustamatonta soijajogurttia
1 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
mustapippuria
paprikajauhetta
cayennepippuria
valkosipulijauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti