27. kesäkuuta 2009

Kesäherkkuja - Falafelit




Falafelit 

3 1/2 dl kikherneitä (keitettyinä)
3 rkl tahinia
1 rkl öljyä
2 rkl lime- tai sitruunamehua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl jeeraa
1 tl garam masalaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl persiljaa
3/4 dl korppujauhoja

Valmista kikherneet pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kikherneet tehosekoittimessa. Lisää hienonnettu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, hienonnettu persilja sekä muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Muotoile pyöryköiksi. Voitele öljyllä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai paista pyörykät pannulla. Tarjoile esim. ranskalaisten, jäävuorisalaatin, paistettujen kesäkurpitsaviipaloiden ja jogurttikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti