20. maaliskuuta 2011

Suklaa-hasselpähkinävoipikkukakkuset

Hasselpähkinävoi on vaan niin hyvää - paahtoleipien ja keksien päällä tai vaikka suoraan purkista lapioituna :) Viikonloppuna leivoin Puputyttö & Vohvelisankarin suklaa-maapähkinävoipikkukakkusista pari erilaista versiota ja tässä tulee niistä onnistuneempi. Muffinit jäivät hieman paperivuokiin kiinni, mutta kakkusten  pitäminen yön yli jääkaapissa poisti tämänkin ongelman. Kuten olen aiemminkin todennut, kannattaa pikkukakkuset valmistaa jo päivää ennen tarjoilua ja säilyttää yön yli jääkaapissa. Reseptistä tulee noin 35-40 minimuffinia tai 12-15 "normaali"kokoista.  


Suklaa-hasselpähkinävoipikkukakkuset

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl Dumle-kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,25 tl suolaa
2,5 dl soijamaitoa
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl sokeria
1 tl omenaviinietikkaa

Kuorrute:
100 g sinistä Keijua
60 g hasselpähkinälevitettä (esim. Euroshopper)
1 rkl vaaleaa siirappia
3 dl tomusokeria
2 rkl Dumle-kaakaojauhetta
(tilkka soijamaitoa tarvittaessa)

Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. 
        Vatkaa toisessa kulhossa maito, öljy, siirappi, sokeri ja etikka vaahtoavaksi seokseksi (noin 2 minuuttia). Lisää joukkoon kuivat ainekset samalla varovasti sekoittaen. 
        Vuoraa muffinipellin kolot paperivuoilla ja jaa taikina vuokiin. Paista minimuffineita uunissa 175 asteessa noin 12 minuuttia. 
        Aloita kuorrutteen valmistaminen vatkaamalla margariini notkeaksi. Lisää hasselpähkinälevite ja siirappi ja vatkaa noin 3 minuuttia. Vatkaa sitten sekaan tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää pieni tilkka maitoa, jos kuorrute on liian jäykkää pursottamiseen (itse en laittanut ollenkaan, kiitos auringossa sulaneen hasselpähkinälevitteen). Kuorruta jäähtyneet muffinit ja laita mielellään yöksi jääkaappiin.

9 kommenttia:

  1. Kuva ei näy ainakaan minulla. Mut nää on ilmeisesti ne meidän maistatuskaakkuset? Nams! Miten muuten tuo Dumle-jauhe eroaa muista kaakaojauheista? Oon sitä joskus katsellut, koska dumlenmakuisuus ois nam, mutta siinä oli ihan samat ainesosat kuin muissakin jauheissa.

    VastaaPoista
  2. Johan on, mun koneella näkyi, mutta ei ilmeisesti muiden. Joskohan nyt näkyisi?

    Ajattelin, että näitä voisi tehdä maistatuksiin, jos saavat muiden hyväksynnän :D

    Tuo Dumle on kyllä aikamoista huijausta, sillä ainesosat on tosiaan ihan samat kuin muissakin. Joissakin kaakaojauheissa luki, että "saattaa sisältää maitoa", mutta Dumle-kaakaojauhepaketin kyljessä luki isolla, että "ei sisällä maitoa", niin valikoin sen ja alkuperäisessä ohjeessakin kehotettiin sitä käyttämään. Olen itse asiassa aina luullut, että nuo vaaleat kaakaojauheet sisältävät maitojauhetta, mutta asia ei taida ollakaan näin. Onkohan Pirkan yms. halvemmat kaakaojauheet vegaanisia?

    VastaaPoista
  3. Joskus minullakin muffarit jäävät vuokiin kiinni, miksiköhän?
    Pirkan kaakaojauheessa on maininta: saattaa sisältää maitoa. Siinä käsityksessä kuitenkin olen, että suurinpiirtein kaikki kaakaojuomajauheet ovat vegaanisia.
    t. uusi tulokas

    VastaaPoista
  4. Kiva tietää, aina oppii uutta :) Dumle-kaakaojauhetta tuskin tulen enää ostamaan, kun se on niin kovin kallista.

    En osaa sanoa varmaksi, miksi muffarit jäävät vuokiin kiinni. Yhtenä syynä voi olla ainakin jauhojen vähyys. Tein nimittäin näistä kaksi eri versiota, ja testierässä 2 oli enemmän jauhoja kuin erässä 1. Erän 2 muffarit irtosivat huomattavasti helpommin vuoasta. Maku oli sen sijaan parempi 1. erän muffareissa. Aikamoista tasapainottelua tämä leipominen on :)

    VastaaPoista
  5. Se vielä piti todeta, että molempien erien muffarit lähtivät nätisti irti vuoistaan, kun olin säilyttänyt niitä yön yli jääkaapissa. Tämä on siis erittäin suositeltava toimenpide, jos muffarit tuntuvat jämähtävän vuokiin. Ainahan tosin muutaman voi maistella ennen jääkaappiin laittoa ;)

    VastaaPoista
  6. Moi!

    Ossaisitko sie tehä vegaanisia berliininmunkkeja?

    VastaaPoista
  7. Olen tehnyt munkkeja ahkerasti, kun saatiin upporasvakeitin, joten siinä ei sinänsä ole ongelmaa. Pitää vielä erikseen tutustua siihen, mistä perinteisen berliininmunkin kuorrute tehdään. Vaaleanpunaista kuorrutteeseen ainakin saa käyttämällä esim. Wiltonin punaista pastaväriä, joka ei sisällä kirppuväriä (E 120). Täytyypä tehdä vaikka vappuna :)

    VastaaPoista
  8. Erilaisia punaisen' sävyisiä sokerikuorrutuksia saa kätevästi käyttämällä marjamehuja nesteenä. Samalla saa makuakin :)

    VastaaPoista
  9. Ja myös punajuuren keitinlientä voi toki käyttää värjäämiseen :)

    VastaaPoista