20. kesäkuuta 2011

Bremen - Köln - Frankfurt - Metzingen

Takaisin Suomessa! Kolmessa viikossa ehtii tottua laiskiaisen elämään: ruoan laittaminen ei nyt huvita, eikä ainakaan siivoaminen tai kaupassa käyminen (en muuten millään meinannut löytää kaupasta sinistä Keijua, kun rasian ulkoasu on muuttunut tällaiseksi). Kyllä tämä tästä, vähitellen. Seuraavaksi kuvia matkalta:


BREMEN


Vasemmalla: Bremenin soittoniekat. Bremenin soittoniekat on Grimmin veljesten kirjaama kansansatu, jossa aasi, koira, kissa ja kukko karkaavat isänniltään, koska nämä kohtelevat eläimiään huonosti. Eläimet päättävät lähteä Bremeniin, joka on kuuluisa vapaudestaan ja siitä, että siellä voi elää ilman omistajia.
Oikealla: Schnoor-kortteli. Schnoor-korttelin vanhimmat talot ovat peräisin 1400- ja 1500-luvuilta.


Tofua hapanimeläkastikkeessa ja aivan järkyttävän hyvää salaattia! Leivitettyä kesäkurpitsaa täytyy ehdottomasti kokeilla kotonakin. Pochana Thai Restaurant, os. Langenstrasse 14.

Ensimmäisen yön Saksassa vietimme Münsterissä. Kylpylä-hotelli Landhotel Beverlandin (kuvat) kaikki 62 huonetta on sisustettu eri teemoilla. Emme saaneet prinsessa-, aasia-, afrikka- tai viiniteemaista huonetta. Emme myöskään päässeet nukkumaan oluttynnyrissä tai veneessä.


 Sen sijaan meille valikoitui metsästäjien huone!
 

Nähtävää: Bremenin soittoniekat (patsas), raatihuone, tuomiokirkko, Schnoor-kortteli
Muuta: Bremen oli ehdottomasti yksi matkan kohokohdista. Bremenissä on kaikki se, mitä turisti voi pyytää: kauniita rakennuksia, hyvät ostosmahdollisuudet ja joki, jonka äärelle voi istahtaa lepäämään kesken kaupunkikierroksen. Mikä parasta, kaikki nämä sijaitsevat lähellä toisiaan. Matkaa Schnoor-korttelilta raatihuoneen kautta Obernstrassen (ostoskatu) päähän on vain puolisen kilometriä.KÖLNKölnin tuomiokirkko on kaupungin kuuluisin maamerkki ja nähtävyys ja mielestäni yksi maailman kauneimmista kirkoista. Jos pelkkä ulkonäön ihailu ei riitä, voi kavuta 509 askelta spiraaliportaita ylös aina näköalatasanteelle, joka on 98 metrin korkeudella.

Ehkä kaipaat korkeuksiin, mutta kiipeäminen ei kiinnosta? Rheinseilbahn-köysirata yhdistää Rein-joen kaksi rantaa.


Kölnissä on aika vähän "pakollisia nähtävyyksiä", joten päätimme viettää puistopäivän. Vietimme Rheinparkissa koko päivän. Siinähän se kului Rein-jokea ja ihmisiä katsellessa ja kölschiä maistellessa.Kävimme turhaan kolkuttelemassa Bistro Vietnamin ovia, sillä paikka oli suljettuna klo 15-17(?), kuten monet muutkin ruokapaikat tuohon aikaan. Onneksi vieressä oleva turkkilainen pikaruokapaikka oli avoinna, sillä nälkäisten matkalaisten oli saatava ruokaa heti eikä tunnin päästä. Vähän jäi kuitenkin harmittamaan, sillä Bistro Vietnam vaikutti oivalta paikalta: "Large separate vegetarian menu including dishes based on tofu, soy chicken, and soy pork. Most main dishes are priced between 5 and 7 euros." Paikka on muutenkin kerännyt kehuja vegaaniruokatarjonnastaan.


Nähtävyydet: Kölnin tuomiokirkko
Tekemistä: Hengailu Rein-joen varrella, hyvät ostosmahdollisuudet


FRANKFURT


Frankfurt am Main, kutsumanimeltään Mainhattan, voi tuntua aluksi kylmältä bisneskaupungilta pilvenpiirtäjineen ja suurine pankki- ja pörssirakennuksineen, mutta se kätkee sisäänsä myös paljon muutakin.


Vanhankaupungin keskusaukio Römerberg. Torilla suihkuaa oikeudenmukaisuuden lähde, Gerechtigkeitsbrunnen, jonka päällä seisoo oikeuden jumalatar Justitia.

Nizza Anlage Main-joen varrella


Nähtävää: Römerberg, pilvenpiirtäjät, Nizza Anlage, Taunus-kukkulat


METZINGEN


Merkkivaatteita arvostaville Metzingen on paratiisi. Metzingenistä löytyy esimerkiksi Dieselin, Espritin, Hugo Bossin, Burberryn, Peak Performancen, Adidaksen, Niken ja Crocsin outlet-myymälät. Homman nimihän on se, että Metzingenistä saa merkkivaatteita 10-80 prosentin alennuksella. Crocs-ballerinat maksoivat 10 e (Suomessa n. 35 e), se nyt minulla jäi mieleen. Niko löysi tosi hyvään hintaan Peak Performancen ja Dockersin housuja... Suosittelen.


2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, että Saksan Garmisch-Partenkirchenin alpit ovat todella upeat. :) Kävin poikaystäväni kanssa Zugspitzen huipulla vajaa kuukausi sitten ja vaikka hinta oli tyyris, niin ei jäänyt kaduttamaan. Outletcity Metzingen on todellakin ihana paikka tehdä löytöjä..Hullaannuin paikkaan siellä ensimmäistä kertaa ollessani ja palatessani uudestaan sain vihdoin taltutettua himoni paikkaan, sillä tein siellä pari uutta ostosta, jotka riittävät minulle tähän saakka oikein hyvin. :) Tuon Neuschwansteinin linnan haluaisin nähdä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kun jätit kommentin :) Kommenttisi myötä tuli hirveä ikävä Saksaan. Alpit, ruoka, kauniit rakennukset, ystävälliset ihmiset, upeat puistot... Saksa on ihmeellinen maa. Jään seuraamaan blogiasi. Se ei tosin helpota kaipuuta :D

    Neuschwansteinin linna oli kyllä todella vaikuttava!

    VastaaPoista