28. syyskuuta 2011

Suklaakakku mokkakuorrutteella




Nyt jaan teidän kanssanne minulle rakkaan reseptin. Kakun resepti on periytynyt mummilta äidin kautta minulle. Tämä on siis minulle enemmän kuin pelkkä kakku.

Tämän kakun "juttu" on kuorrute. Valitettavasti vain se on juuri se ainut vaikea osuus tässä kakussa. Maun saa kyllä kohdilleen, mutta kun kyseessä on kakun ulkonäkö, tilanne mutkistuu. Kuorrutteen täytyy olla löysää, jotta se levittyy tasaisesti, mutta kuitenkin niin paksua, että se peittää kunnolla kakun eikä vain valu noroina lautaselle. Oikeasti kuorrutteen pitäisi peittää koko kakku, toisin siis kuin minun versiossani. Ehkä ainut, joka osaa oikeasti niin tehdä, on mummini. Täytyy vielä "pari vuotta" minunkin treenata :)

Toki reseptiä täytyi hieman muuttaa, sillä alkuperäiseen kakkuun tulee kananmunaa. Päädyin tekemään kakun jo tutuksi tulleella suklaa-banaanikakun reseptillä. Kuorrute on kuitenkin aito ja alkuperäinen ja se on se, mikä muuttaa kakun maun ratkaisevasti.


Suklaakakku mokkakuorrutteella

2 reilun kaupan banaania
1,5 dl öljyä tai sulatettua margariinia
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
0,5 dl soijajauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
4 rkl kaakaojauhetta
n. 0,5 dl soijamaitoa

Mokkakuorrute:
2 kkp tomusokeria (1 kkp on noin 1,5 dl)
2-3 rkl kahvia
1 rkl sulatettua margariinia
Muussaa banaanit. Lisää joukkoon rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaani-öljyseokseen. Lisää tilkka maitoa, jotta saat sekoitettua taikinan tasaiseksi. Painele taikina leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 170 asteessa noin 1 tunti.
         Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja valuta kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Tätä kakkua pitää kokeilla, vaikuttaa ihanalta! Äitini on tehnyt samantapaista ja mun on ollut tarkoitus soveltaa siitä vegaaniversio. En ole vain saanut aikaiseksi. Nytpä teenkin niin, että leivon TÄMÄN ohjeen mukaan :) Pidetään perinneresepteistä kiinni!

    VastaaPoista
  2. Ihanan nakoista! Ja varmasti makuistakin. Olen heikkona suklaakakkuihin vaikka muuten suklaasta en niin kamalasti välitäkään.

    VastaaPoista