12. syyskuuta 2011

Suklaavanukas


Voisin syödä vanukasta vaikka joka päivä. Vanukas on vaan niiiin hyvää, jopa parempaa kuin jäätelö. Tällaisen vanukasmonsterin kannattaa valmistaa vanukas itse, sillä kaupan soijavanukkaiden hinnat huitelevat pilvissä. Seuraavan ohjeen bongasin Pirkan soijajuomapurkin kyljestä:


Suklaavanukas

6 dl suklaanmakuista soijajuomaa
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl maissitärkkelystä (Maizena) + hieman vettä

Mittaa soijajuoma ja vanilliinisokeri kattilaan ja kuumenna soijajuoma kiehuvaksi. Sekoita Maizena erillisessä kulhossa kylmään veteen (n. 0,5-1 dl) ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan samalla koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia, kunnes seos on paksua. Kaada vanukas kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi. Huom! Tarjoa vanukas kylmänä.

4 kommenttia:

  1. Oi ihana ohje! Minä olen toistaiseksi tyydyttänyt vanukashimoani suklaakiisselillä, mutta tämä voisi olla oiva vaihtoehto. Kauankohan vanukas säilyy jääkaapissa? Tuskin jaksan odottaa sen jäähtymistä silloin, kun pahin vanukashimo, joten olis kiva, jos sitä vois tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut, tämä kommentti oli mennyt aivan sivu suun.

      Olen popsinut aina heti vanukkaan, joten kokemusta säilyvyydestä ei ole, mutta uskoisin, että vanukas säilyisi hyvänä useampia päiviä. Tässä kun ei ole mitään helposti pilaantuvaa. Varmasti 3-4 päivää ainakin säilyy.

      Poista
  2. Nam! Voiko perunajauhoja ja maissitärkkelystä käyttää tässä samassa suhteessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina käyttänyt tässä maissitärkkelystä, mutta periaatteessa perunajauhoilla pitäisi saada sama lopputulos. Uskoakseni perunajauhojen määrä on sama, eli kolmella ruokalusikallisella lähtisin kokeilemaan.

      Poista