8. helmikuuta 2012

Mummin suklaakakku



Kerroin aikaisemmin teille kuivakakusta, jota mummini tekee useasti. Korjailin edelleen reseptiä, jotta maku olisi lähempänä alkuperäistä. Jätin kokonaan pois soijajauhon, sillä sen maku tulee aika voimakkaasti läpi, ja vähensin mausteiden määrää. Tässä siis korjattu resepti:


Suklaakakku mokkakuorrutteella
(mummin suklaakakku)

2 banaania
1,5 dl öljyä tai sulatettua margariinia
5,5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
0,25 tl neilikkaa
0,25 tl inkivääriä
4 rkl kaakaojauhetta
0,5-1 dl soijamaitoa

Mokkakuorrute:
2 kkp tomusokeria (1 kkp on noin 1,5 dl)
2-3 rkl kahvia
1 rkl sulatettua margariinia

Muussaa banaanit. Lisää joukkoon rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaani-öljyseokseen. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 170 asteessa alemmalla keskitasolla noin 1 tunti.
Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja valuta kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti