16. huhtikuuta 2013

Pääsiäistortut



Muistatteko, kun kerroin teille pääsiäisen alla halustani kokeilla pääsiäistorttuja, toisin sanoen joulutorttuja, joissa luumumarmeladi korvattaisiin mämmillä? Pääsiäinen tuli ja meni, mutta ajatus mämmitortuista ei jättänyt minua rauhaan. Pääsiäisen jälkeen marssin päättäväisenä kauppaan ja nostin kauppahihnalle torttutaikinalevyjä ja tuokkosellisen mämmiä.

Kuinkas siinä sitten kävi? Mämmin koostumus ei muuttunut, mämmi ei räjähdellyt uunissa, mitään erikoista ei tapahtunut. Maku taas - no niin, ei se mämmi muuksi muutu, vaikka uunissa paistaisi.

Yllätyin, kuinka hyvin mämmi oikeastaan sopii torttutaikinan ja tomusokerihunnun kanssa yhteen. Tykkäsin näistä, vaikka en suuri mämmin ystävä olekaan. Jos et voi yhtään sietää mämmin makua, tämä resepti kannattanee kuitenkin unohtaa. 

Pääsiäistortut

Tarvitset:
Torttutaikinalevyjä
Mämmiä
Tomusokeria

  • Valmista kuten joulutortut, mutta käytä luumumarmeladin sijaan mämmiä.
  • Ripottele valmiiden torttujen päälle reilusti tomusokeria, jotta saat torttuihin makeutta. 

2 kommenttia:

  1. Tuo on loistava idea! Ensi pääsiäisenä mämmitortut pöytään.

    Mä heitin sulle haasteen: http://patasydankattila.blogspot.fi/2013/04/jotain-ihan-randomia.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Ja näistähän saa oikeen jämätorttuja, jos käyttää joulusta jääneet torttutaikinalevyt ja pääsiäisestä jääneet mämmin rippeet :D

      Kiitos haasteesta! :)

      Poista