19. syyskuuta 2014

Itsetehty mysli
Oman herkkumyslini koostan kaurahiutaleista ja -leseistä, siemenistä, manteleista, täysjyvämuroista, rusinoista ja karpaloista.

Monet suosivat itsetehtyä mysliä, sillä kaupan myslit sisältävät todella paljon sokeria. Täytyy myöntää, että niin sisältää tämä oma versionikin. Itsetehdyssä myslissä maku on kuitenkin tuhat kertaa parempi kuin kaupan mysleissä ja on tässä mukana jotain ravintoarvoltaankin järkevää.

Sanomattakin on selvää, että parasta itsetehdyssä myslissä on se, että sen voi koostaa juuri niistä aineksista kuin itse haluaa. Jos sokerimäärä kauhistuttaa, sitä voi vapaasti fiksailla. Jos taas rusinat tökkivät, ne voi jättää pois jne.

Määrien kanssa ei ole niin justiinsa - kaurahiutaleita desi sinne tai tänne - mutta suosittelen olemaan paistoajan kanssa tarkkana. Yleensä tuossa puolen tunnin paahtamisen jälkeen palovaroitin kohteliaasti ilmoittaa, että hei, jotain taitaa olla uunissa...


Mysli

1,5 l kaurahiutaleita
5 dl vehnäleseitä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä
2 dl manteleita
3 dl fariinisokeria
500 g muroja (esim. Rainbow Bran flakes täysjyvävehnähiutaleet)
500 g rusinoita
150 g kuivattuja karpaloita


 • Sekoita kaurahiutaleet, -leseet, siemenet, manterit ja sokeri isossa kulhossa. Levitä mysli kahdelle pellille leivinpaperin päälle.
 • Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana.
 • Lisää jäähtyneeseen mysliin murot, rusinat ja karpalot.

2 kommenttia:

 1. Oi, kotitekoinen mysli on parasta. Käytän usein hirssiä tai tattaria tällaisiin, niillä saa kivan suuntuntuman aikaiseksi :) Mysli on kiva siitä että voi käyttää kaikki lese ja pähkinäjämät siihen, mitkä muuten jäisivät pyörimään pusseihin kaapinpohjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti laittaa seuraavalla kerralla hirssiä tai tattaria. Totta tuo mitä sanoit - mysliin voi tosiaan upottaa kaapin pohjalle pyörimään jääneet leseet, pähkinät, siemenet ja kuivatut hedelmät :)

   Poista