26. maaliskuuta 2012

Suklaacookies



Maistelin ystäväni luona superhyviä keksejä, ja kysyin heti, josko voisin saada keksien reseptin. Olinkin jo pitkään kaipaillut cookie-tyyppistä reseptiä, jossa keksit ovat isoja, sisältä pehmeitä ja reunoilta rapeita. Tässäpä myös teille kokeiltavaksi kerrassaan mainio resepti:


Suklaacookies
n. 24 kpl, 2 pellillistä

75 g margariinia (esim. sininen Keiju)
1 dl sokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata
0,5 dl vettä

Vaahdota margariini ja sokerit.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja leikkaa tumma suklaa pieniksi paloiksi.
Lisää jauhot, suklaa ja vesi margariiniseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta lusikalla pellille leivinpaperin päälle pieniä kekoja. Jätä reilusti väliä, sillä keksit leviävät kypsyessään. Paista keksejä 175 asteessa uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia keksien koosta riippuen.

4 kommenttia:

  1. Minä olen kans kaipaillut keksiohjetta, jossa olisi rapeat reunat, pehmeä sisus ja makukin kohdallaan. Kiitti ohjeesta, täytyy laittaa testilistalle! :)

    VastaaPoista
  2. Paljonkohan on uunissa asteita? Voisi kokeillakin tätä reseptiä, näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta, asteluku on tosiaan päässyt unohtumaan reseptistä. Keksit paistetaan 175 asteessa.

      Poista
  3. Ihanan yksinkertaiset ainekset, ja silti varmasti tosi hyviä! Nam!

    VastaaPoista