22. marraskuuta 2012

Kaura-puolukkakeksit




Kaura ja puolukka on lyömätön yhdistelmä - tällä kertaa yhdistin ne keksien muodossa. Löysin keksien reseptin Voisilmäpeliä -blogista. Yleensä keksit ovat vähän tylsiä, mutta nämä todella maistuivat joltain. Maun olisi varmasti kruunannut ripaus kardemummaa, joka valitettavasti oli minulta loppu. Koostumus oli kertakaikkisen onnistunut: sisältä pehmeä, reunoilta rapea.

Kaura-puolukkakeksit

100 g pehmeää margariinia
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl kardemummaa (tai kanelia)
½ tl leivinjauhetta
n. 1½ dl tuoreita tai jäisiä puolukoita
2-3 rkl soija-/kauramaitoa

  • Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri kuohkeaksi.
  • Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, kardemumma ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet margariiniseoksen joukkoon.
  • Lisää puolukat ja maito ja sekoita tasaiseksi.
  • Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia ja muotoile palloiksi. Laita leivinpaperin päälle ja litistä hieman. Muista jättää taikinapallojen väliin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät melko paljon uunissa.
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-13 minuuttia.
  • Ota keksit pois uunista, anna jäähtyä hetki ja nostele ritilän päälle jäähtymään. Ritilän päällä jäähdytys on tärkeää, jotta saat kekseihin rapeat reunat!

5 kommenttia:

  1. Oi, herkulta kuulostaa! Taitaa mennä testiin heti tänään...juuri saatiin pari päivää sitten leivotut pullat syötyä :D

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi herkuilta! Laitan korvan taakse! =)

    VastaaPoista
  3. Nam, takuulla maistuva yhdistelmä!Menee kokeiluun :) Kitos!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanat! Teen niitä nyt kolmatta kertaa :D

    VastaaPoista
  5. Ihanan makuisia, olen tehnyt näitä keksejä todella monta kertaa ja aina yhtä hyviä! Lisään sokeria vain 0.75 dl ja on tarpeeksi makeita.

    VastaaPoista